Greek Vegan

85 παστιτσιό vegan Για 1 ταψί 30 x 22 εκ. | για 8 κομμάτια | χρόνος 60΄ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα ταψί απλώνουμε στον πάτο τη σάλτσα ντομάτας, το- ποθετούμε από πάνω τα ζυμα- ρικά, στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σπανάκι και τελειώ- νουμε με την μπεσαμέλ. Πασπα- λίζουμε με την τριμμένη φρυ- γανιά και τα κάσιους. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι το παστίτσιο μας να είναι έτοιμο. Για ΤΗ μπΕΣαμΕΛ Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε, μέχρι το αλεύρι να πάρει ελάχιστο χρώ- μα, για 5 περίπου λεπτά. Προ- σθέτουμε το χλιαρό γάλα σόγιας και εξακολουθούμε να ανακα- τεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά κα- λά. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμη- λώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 20 περί- που λεπτά, ανακατεύοντας συ- χνά με μια κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει η σάλτσα στον πάτο της κατσαρόλας. Σουρώνουμε τη σάλτσα στο σινουά, τη δοκι- μάζουμε για να προσθέσουμε, αν χρειάζεται, αλάτι. Για ΤΗ ΓΕμιΣΗ ΣπαναΚι Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτου- με το ελαιόλαδο και «ιδρώνου- με» το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να μυρίσουν και «ιδρώνουμε» το σπανάκι. Στραγγίζουμε το μείγμα και το προσθέτουμε σε μια μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Για ΤΗ ΣαΛΤΣα νΤόμαΤαΣ Ζεσταίνουμε την κατσαρό- λα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλα- κώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρί- σει, προσθέτουμε και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, φέρνουμε σε βρα- σμό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, αλατίζουμε, προ- σθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται, και σιγομαγειρεύουμε, ανακα- τεύοντας τακτικά για 1 περίπου ώρα. Προσθέτουμε τον βασιλι- κό και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και την αλέθουμε σε χορτόμυλο ή μπλέντερ. Tip: Για την παρασκευή της σάλ- τσας ντομάτας θα πρέπει να έχετε υπομονή. Τα κρεμμύδια θέλουν τον χρόνο τους για να μαλακώ- σουν καλά, και το μαγείρεμα της ντομάτας επίσης. υΛιΚα • 800γρ. μπεσαμέλ vegan • κάσιους, τριμμένα • φρυγανιά, τριμμένη • 700γρ. μακαρόνια για παστίτσιο, βρασμένα να κρατάνε αρκετά • 300γρ. σάλτσα ντομάτας • 1.000γρ. γέμιση σπανάκι • αλάτι Για ΤΗ μπΕΣαμΕΛ • 60γρ. ελαιόλαδο • 60γρ. αλεύρι • 950γρ. γάλα σόγιας, χλιαρό Για ΤΗ ΓΕμιΣΗ ΣπαναΚι • 30γρ. ελαιόλαδο • 250γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο • 30γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο • 20γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο • 1.000γρ. σπανάκι καθαρισμένο • 110γρ. σάλτσα ντομάτας • 150γρ. μπεσαμέλ vegan • θυμάρι Για ΤΗ ΣαΛΤΣα νΤόμαΤαΣ • 15γρ. ελαιόλαδο • 200γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες • 15γρ. σκόρδο σε σκελίδες • 50γρ. πελτές ντομάτας • 500γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα • 20γρ. βασιλικός, φύλλα • ζάχαρη, αν χρειάζεται

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=