Greek Vegan

86 ΥΛΙΚΑ • 40γρ. ελαιόλαδο • 200γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες • 100γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες • 700γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια • 150γρ. καρότο, κομμένο σε μεσαία καρέ • 10γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο • 125γρ. χυμός πορτοκαλιού • 750γρ. ζωμός λαχανικών • 750γρ. νερό • 1γρ. μπαχάρι, τριμμένο • 0,5γρ. κανέλλα, σκόνη • 1 δάφνη, φύλλο • 3 κόκκοι γαρύφαλλο • 2,5γρ. κόλιανδρος, τριμμένος • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο • αλάτι ΓΙΑ το ΓΑρνΙρΙσμΑ • σέλερι, ψιλοκομμένο • μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες • λαχανάκια Βρυξελλών, σε φύλλα ΕΚτΕΛΕσΗ Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε», μέχρι να μα- λακώσουν καλά. Προσθέτουμε την κολοκύ- θα, αλατίζουμε και μαγειρεύ- ουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τον ζωμό, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το μπα- χάρι, την κανέλα, τη δάφνη και το γαρύφαλλο, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγοβράζου- με, μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Aλέθουμε τη σούπα πολύ καλά. Περνάμε τη σούπα από σι- νουά. Αν χρειάζεται, αλατίζουμε. Αν δεν την καταναλώσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μήλο και το σέλερι. Tip: Επειδή οι ποσότητες των μπα- χαρικών είναι μικρές, αφού οι γεύ- σεις τους είναι έντονες, μη φοβη- θείτε να πειραματιστείτε σύμφωνα με τη γεύση σας και να παραλεί- ψετε ή ακόμη και να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας. ΑρωμΑτική σούπΑ κολοκύθΑσ με πορτοκάλι και μπαχαρικά Για 1.200γρ. σούπα ή 6 μερίδες των 200γρ. | χρόνος 45΄

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=