Greek Vegan
88 μανιταΡια σχαΡασ με γλάσο σόγιας και σουσάμι Για 4 μερίδες | χρόνος 25΄ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτά- ρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το γλάσο σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρουμε για 1 ώρα. Στραγγί- ζουμε τα μανιτάρια από το γλάσο και ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν και να πά- ρουν έντονο χρώμα. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με το καβουρδι- σμένο σουσάμι. Για Τό ΓΛαΣό ΣόΓιαΣ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. TIP: Το γλάσο σόγιας μπορεί να χρη- σιμοποιηθεί ως σάλτσα ή μαρινάδα για διάφορα λαχανικά. υΛιΚα • 450γρ. μανιτάρια shitake φρέσκα*, χωρίς κοτσάνια • 4 τμχ. κρεμμύδια φρέσκα, το άσπρο μέρος • 20γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο * Αν δεν βρίσκετε τα συγκεκριμένα μανιτάρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια άλλη ποικιλία θέλετε. Για Τό ΓΛαΣό ΣόΓιαΣ • 40γρ. σάλτσα σόγιας • 20γρ. νερό • 25γρ. καλαμποκέλαιο • 25γρ. ταχίνι • 5γρ. σησαμέλαιο • 10γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο • 5γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=