Greek Vegan
89 τΡαγανεσ πατατεσ φόύΡνόύ με σάλτσα από ψητές πιπεριές Για 4 μερίδες | χρόνος 90΄ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τις πα- τάτες στη μέση κατά μήκος και μετά πάλι στη μέση, κατά πλά- τος. Τις πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, για να φύγει όσο δυνατόν περισσό- τερο άμυλο. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό. Αλατίζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζου- με το μαγείρεμα, μέχρι οι πα- τάτες να μαλακώσουν αρκετά, σχεδόν να διαλύονται. Σουρώ- νουμε τις πατάτες προσεκτικά και τις αφήνουμε να κρυώσουν στο σουρωτήρι. Ρίχνουμε ελαι- όλαδο σε ένα μεγάλο ταψί, τόσο ώστε οι πατάτες να είναι σε μια στρώση. Τοποθετούμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μέ- χρι να αρχίσει να καπνίζει ελα- φρώς. Προσθέτουμε προσεκτικά τις πατάτες και το σκόρδο στο ταψί και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τις πατάτες για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας και αναποδογυρίζοντάς τες προσε- χτικά κάθε 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Για ΤΗ ΣαΛΤΣα ψΗΤΗΣ πιπΕριαΣ Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και αλέθου- με, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αλα- τίζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Για Τό ΤΕΛΕιωμα Τόυ πιαΤόυ Στραγγίζουμε τις πατάτες σε απορροφητικό χαρτί, αλατοπι- περώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σερβίρουμε με τη σάλτσα της ψητής πιπεριάς. υΛιΚα • 100γρ. πατάτες, καθαρισμένες • 150γρ. ελαιόλαδο • 40γρ. σκόρδο, σε σκελίδες Για ΤΗ ΣαΛΤΣα ψΗΤΗΣ πιπΕριαΣ • 360γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές • 100γρ. καρύδι • 8γρ. πάπρικα καπνιστή • 1γρ. κύμινο, σε σκόνη • 30γρ. πετιμέζι • 20γρ. χυμό λεμονιού • 70γρ. παξιμάδι • 5γρ. σκόρδο, καθαρισμένο • 40γρ. ελαιόλαδο • 1γρ. πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη χωρίς σπόρια • αλάτι Για Τό ΤΕΛΕιωμα Τόυ πιαΤόυ • Δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο • Αλάτι θαλασσινό • Σάλτσα ψητής πιπεριάς
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=