Greek Vegan
90 πόικιλια από χύλώμενεσ φακεσ με λαχανικά και λάδι λευκής τρούφας Για 4 μερίδες (1 κιλό φακές) | χρόνος 45΄ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, το κρεμμύδι σοφρίτο, τα λαχανικά, τις ντομάτες και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώ- νουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν οι φακές. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προ- σθέτουμε τα βότανα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε, αν χρεια- στεί. Για φαΚΕΣ πραΣινΕΣ (de puy) Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμ- μύδι και το καρότο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε τον ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώ- νουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύ- ουμε, μέχρι να μαλακώσουν οι φα- κές. Αλατίζουμε τον ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στον ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυ- γείο με τον ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποι- ήσουμε Για φαΚΕΣ beluga Ακολουθούμε τη διαδικασία, όπως με τις πράσινες φακές. υΛιΚα • 250γρ. φακές πράσινες μαγειρεμένες • 250γρ. φακές beluga μαγειρεμένες • 70γρ. κρεμμύδι σοφρίτο • 40γρ. λαχανικά μπρουνουάζ • 70γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη • 300γρ. ζωμός λαχανικών ή ζωμός από τις φακές • λάδι λευκής τρούφας • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο • τσάιβς, ψιλοκομμένο • αλάτι Για φαΚΕΣ πραΣινΕΣ (de puy) • 250γρ. φακές πράσινες • 20γρ. ελαιόλαδο • 65γρ. κρεμμύδι σε κομμάτι • 45γρ. καρότο σε κομμάτι • 20γρ. σκόρδο σε σκελίδα, σπασμένη • 3γρ. θυμάρι • 1 φύλλο δάφνη • 550γρ. ζωμός λαχανικών ή νερό • αλάτι Για φαΚΕΣ beluga • 250γρ. φακές beluga Τα υπόλοιπα υλικά είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στη συνταγή: «φακές πράσινες (de puy)»
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=