Greek Vegan
91 υΛιΚα • 30γρ. ελαιόλαδο • 80γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 10γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο • 80γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ • 60γρ. ντομάτα κονκασέ • 800γρ. ρεβίθια, βρασμένα • 400γρ. ζωμό λαχανικών • 15γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο • 20γρ. χυμό λάιμ • αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτου- με το σκόρδο και το κολοκύ- θι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό και συ- νεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρε- βιθάδα. Τέλος, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ. TIPs: Μη διστάσετε να αντικατα- στήσετε τα ρεβίθια με οποιοδή- ποτε όσπριο της αρεσκείας σας, όπως με φακές, λευκά, κόκκινα ή μαύρα φασόλια, ή μαυρομάτικα. Όλα αποτελούν πολύ καλές επι- λογές. Για περισσότερο χύλωμα χρησι- μοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ και με μικρές δόσεις χτυπήματος δια- λύστε μερικά ρεβύθια. Ρεβιθαδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο Για 4 μερίδες | χρόνος 25΄
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=