Greek Vegan
94 κεικ καΡύδασ Για 1 φόρμα κέικ διαστάσεων 25εκ. | χρόνος 70΄ υΛιΚα • 175γρ. ηλιέλαιο • 200γρ. ζάχαρη • 220γρ. γάλα καρύδας • 5γρ. εκχύλισμα βανίλιας • 180γρ. αμυγδαλόσκονη • 60γρ. αλεύρι καρύδας • 100γρ. αλεύρι • 20γρ. μπέικιν πάουντερ • 2γρ. αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C. Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη βανίλια και χτυπάμε, μέ- χρι να ενσωματωθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανα- κατεύουμε την αμυγδαλόσκο- νη, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτου- με τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρ- μα που έχουμε προετοιμάσει με ηλιέλαιο και αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρ- νο για 70 λεπτά. Το κέικ πρέπει να αποκτήσει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, να αρχίσει να ξεκολ- λάει από τα πλάγια και στο κέ- ντρο να έχει ελάχιστη υγρασία. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο από 5 έως 10 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώ- σει στη φόρμα για 15 περίπου λεπτά.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=