Greek Vegan 11
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΈ ΑΡΑΚΆ • 2 κούπες/300γρ. αρακά κατεψυγμένο • 1/2 shallot • 1/4 κούπας/60ml λευκό κρασί • 1/4 κούπας/60ml ζωμό λαχανικών • αλάτι, πιπέρι, λίγη καπνιστή πάπρικα ΓΙΑ ΤΟ BACON • 2 φυλλα ρυζιού • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά • 2 κ.σ. dark soy sauce • 1 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κ.σ. vegan worcestershire • 1 κ.σ. maple syrop • 1 κ.γ. υγρό καπνό • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΌ ΑΠΌ DASHI • 250ml combu dashi • 3γρ. λεκιθίνη σόγιας σε σκόνη 5. ΠΟΥΡΈΣ ΑΡΑΚΆ Ψιλοκόβω και σοτάρω το κρεμμύδι. Ρίχνω τον αρακά και συνεχίζω να σοτάρω. Προσθέτω το κρασί και τον ζωμό και αφήνω να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω και τα μπαχαρικά και ανακατεύω. Βγάζω από τη φωτιά και μπλεντάρω. Για πιο λεία υφή περνάω σινουά. 4. CRISPY BACON Προσθέτω όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα ρυζιού και ανακατεύω. Κόβω τα φύλλα σε λωρίδες (αν θέλω τα κάνω με διπλή στρώση). Τα περνάω από νερό και τα στεγνώνω. Αλείφω με πινέλο το μείγμα σε κάθε πλευρά. Ψήνω σε φούρνο 10 λεπτά περίπου. Αν θέλω τα τηγανίζω. 6. ΑΦΡΌΣ ΑΠΌ COMBU DASHI Προσθέτω τα υλικά σε μια κανάτα και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. 63
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=