Greek Vegan 9

49 Κυρίως πιάτο ΥΛΙΚΑ για το ρολό • 4 φυτικά μπιφτέκια • 200 γρ. κόκκινο φασόλι • Μισή κούπα αλεσμένη βρώμη • 2 κ.γ. μελάσα • 1 κ.γ. υγρό καπνό • 2 κ.σ. λάδι • 1 κ.γ. κύμινο • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά • 1 κ.σ. φλέικς ντομάτας • 1 κ.σ. bbq sause • 1 κ.γ. σκόνη παντζαριού • 2 κ.γ. σριράτσα για τη φάρσα μανιταριών και τη σφολιάτα • 500 γρ. μανιτάρια αγάρικα (όποια θέλουμε) • Σφολιάτα • 6 σκελίδες σκόρδο • 1 κ.σ. βούτυρο • 1 κ.γ. κουρκουμά • 70 γρ. κάστανο βρασμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη φάρσα μανιταριών και τη σφολιάτα Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά και το κάστανο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και λίγο λάδι και μόλις κάψει λίγο, προσθέτουμε το σκόρδο. Μετά από 1 λεπτό βάζουμε σε μέτρια φωτιά και τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν χρώμα, ρί- χνουμε τον κουρκουμά και τα κάστανα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως, όπως και το ρολό. Στη συ- νέχεια, με ένα πινέλο αλείφουμε γύρω-γύρω το ρολό με μουστάρδα και τη φάρσα από μανιτάρι και με μια μεμβράνη τυλίγουμε και τα μανιτάρια γύρω από το ρολό σφιχτά. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για τουλάχι- στον μία ώρα (εγώ το άφησα όλο το βρά- δυ). Τέλος, για τη σφολιάτα παίρνουμε το ρολό και το τυλίγουμε με τη σφολιάτα. Προσέχουμε να το κλείσουμε καλά και κά- νουμε και κάποιο σχέδιο αν θέλουμε. Χα- ράζουμε ίσα-ίσα σε τέσσερα ή πέντε μέρη στο πάνω μέρος του wellington και βά- ζουμε λίγο φυτικό γάλα ανακατεμένο με 1 κ.γ. κορν φλάουρ. Ψήνουμε σε προθερμα- σμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και έτοιμο!

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=