Username
Password
Greek Vegan

Το Ελληνικό περιοδικό για το βίγκαν lifestyle! Το νέο μας περιοδικό φιλοδοξεί να αποτελέσει τόσο το έντυπο επιλογής για όσους έχουν ήδη υιοθετήσει τον βιγκανισμό ως φιλοσοφία ζωής, όσο και το εργαλείο με το οποίο ο Νεοέλληνας θα ενημερώνεται για το νέο αυτό κύμα που ολοένα κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας.

Έναρξη Κυκλοφορίας:
2019

Συχνότητα Έκδοσης: 
6 τεύχη/έτος

Αρχισυντάκτης:
Γιάννης Πατρίκος

Τεύχος 12

 Στο καλοκαιρινό τεύχος του Greek Vegan «πρόσωπο του μήνα» είναι ο Peter Dinklage, ο περίφημος Tyrion Lannister του “Game of Thrones”, ο οποίος εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστική μορφή της τηλεοπτικής σειράς παρά το νανισμό από τον οποίο πάσχει εκ γενετής. O Dinklage, παλιός vegetarian και στη συνέχεια vegan, έδωσε και δίνει τους δικούς του αγώνες τόσο για να απαλειφθεί το κοινωνικό στίγμα του νανισμού όσο και για την προστασία των ζώων.

Τεύχος 11
 Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου η φιλοζωϊκή οργάνωση Save a Greek Stray που ίδρυσε η Εριέττα Κούρκουλου, πραγματοποιεί παρέμβαση σε σχέση με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο κυνοκομείο του Δήμου Σπάρτης. Η κίνηση αυτή ανοίγει –για μία ακόμα φορά– τον ασκό του Αιόλου γύρω από το θέμα της κακοποίησης των ζώων στη χώρα μας. Στο σχετικό ρεπορτάζ της συνεργάτιδας του περιοδικού, Μαρίας Κετικίδου, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τη σχετική υπόθεση, τον νέο νόμο, αλλά και τις θέσεις των υπευθύνων της ΠΦΠΟ και του ΔΙΚΕΠΑΖ. 
Με αφορμή ένα «Αναίμακτο Πάσχα» ζητήσαμε από μερικούς επώνυμους φίλους του περιοδικού να μας πουν δυο κουβέντες σχετικά, ενώ παράλληλα αποφασίσαμε να πρωτοτυπήσουμε σχετικά με το πασχαλινό τραπέζι. Έτσι, αυτή τη χρονιά, δεν έχουμε μία αλλά δύο προτάσεις για εσάς. Η πρώτη αφορά πλήθος πρωτότυπων συνταγών που ετοίμασε ο Vegan Chef μας Νίκος Γαϊτάνος και η ομάδα του, ενώ στη δεύτερη η, εκ της Αρχισυνταξίας του περιοδικού, Μαρία Γεωργιάδου, προμηθεύτηκε από το super market πλήθος vegan προϊόντων και ετοίμασε η ίδια ένα πλούσιο τραπέζι που θα ικανοποιούσε τη μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών μας.
 
Τεύχος 10
 Θέμα εξωφύλλου στο τεύχος αυτό είναι το φλερτ και η πιθανή δημιουργία σχέσης ανάμεσα σε vegan και παμφάγο. Ακόμη και αν υπάρχει (από την άλλη πλευρά) σεβασμός για τον βιγκανισμό μας μπορούμε να φιλάμε, να αγκαλιάζουμε κάποιο πρόσωπο που συντηρεί με τις επιλογές του τη βιομηχανία της ζωικής διατροφής, η οποία ευθύνεται ηθικά και ρεαλιστικά για πάρα πολλά πράγματα;. Είναι, πράγματι, ένα ιδιαίτερα προσωπικό θέμα…
Ο Leonardo DiCaprio δεν χρειάζεται συστάσεις. Πέρα από ιδιαίτερα επιτυχημένος ηθοποιός είναι και μια από τις κυρίαρχες φωνές στον αγώνα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Μόνο τα ντοκιμαντέρ στα οποία έχει συμμετάσχει, είτε ως παραγωγός είτε ως ερμηνευτής, αποτελούν εξαιρετικά σημαντική προσφορά για τον συγκεκριμένο χώρο. Η Μαρία Γεωργιάδου αναλαμβάνει σε αυτό το τεύχος να μας παρουσιάσει τον άνθρωπο Leonardo και τα σημαντικότερα βήματά του.
Η Γιάννα Τερζή είναι άλλος ένας επώνυμος πρεσβευτής του βιγκανισμού. Η νεαρή φιλόζωη τραγουδίστρια με το βαρύ επώνυμο μιλάει στη Μαρία Γεωργιάδου για το ταξίδι της στον βιγκανισμό αλλά και τις προσδοκίες της.
Τεύχος 9
 Ένας ακόμα χρόνος πλησιάζει στο τέλος του, αφήνοντας κληρονομιά τις όποιες θετικές και αρνητικές επιδράσεις είχε σε καθέναν από εμάς αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο. Στη σχετική ανασκόπηση, η Μαρία Γεωργιάδου ανιχνεύει τα πιο αξιομνημόνευτα «Vegan» γεγονότα του 2021, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στις σελίδες του περιοδικού.
Η Κατρίνα Τσάνταλη -γόνος της γνωστής οικογένειας- είναι vegan, αγαπάει τα ζώα, γράφει βιβλία για παιδιά και έχει δημιουργήσει το δικό της μικρό καταφύγιο αδέσποτων. Στη σχετική συνέντευξη στη Μαρία Γεωργιάδου μάς μιλάει για τον εαυτό της, την πορεία της στο βιγκανισμό, τη συγγραφική της δραστηριότητα, αλλά και για το «A Little Shelter», το καταφύγιο ζώων που έχει δημιουργήσει με την Τόνια Σωτηροπούλου.
 
Τεύχος 8
 το Vegan Life Festival επανήλθε φέτος και αποτέλεσε πόλο έλξης των απανταχού εν Αττική vegans. Με μία σειρά μέτρων για την τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας, η ετήσια μάζωξη των vegans στέφθηκε για ακόμα μια φορά με επιτυχία. 
Ο Γιώργος Κοψιδάς είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα: ηθοποιός, πρώην καλαθοσφαιριστής, πρώην μετέχων στο «Survivor», πάντα όμως φιλόζωος και vegan. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό μας μιλάει για τον βιγκανισμό, για ακτιβιστικές δράσεις στις οποίες μετείχε, για τη συμμετοχή του στο ριάλιτι αλλά και για την ευρύτερη κοσμοθεωρία του.
Τεύχος 7
 Από τα θέματα του τεύχους ασφαλώς ξεχωρίζει η συνέντευξη που παραχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση στη Μαρία Γεωργιάδου με αντικείμενο τη «Save a Greek Stray», αλλά και την προσωπική της πορεία στον βιγκανισμό. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι και το άρθρο του Νικόλα Πουρλιάρου για την Pamela Anderson, την πορεία της από το «Baywatch» στην PeTA και τις επιτυχημένες vegan καμπάνιες στις οποίες πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Επίκαιρο και ενδιαφέρον το ρεπορτάζ του περιοδικού για τα vegan παγωτά στη χώρα μας, με συνοδευτικό poll που τρέξαμε πρόσφατα στο Facebook σε σχέση με τις προτιμήσεις σας. Τρεις διαφορετικές έρευνες αγοράς για vegan προϊόντα σε αυτό το τεύχος: snacks, dressings και προϊόντα μακιγιάζ. Τέλος, μην παραλείψετε να διαβάσετε το θέμα μας για το Zero Waste, καθώς και την αναφορά στην ψηφιακή ενημέρωση σε θέματα βιγκανισμού που ευαγγελίζεται το άρθρο Digital Vegan.
Τεύχος 6
 Έχουν περάσει περισσότερα από 15 χρόνια από την εμφάνιση του Earthlings, του ντοκιμαντέρ που έγραψε ιστορία, αποκαλύπτοντας τις απάνθρωπες κι εξοντωτικές συνθήκες που επικρατούν στη βιομηχανία εκμετάλλευσης των ζώων, κι άνοιξε τον δρόμο για τις ταινίες που ακολούθησαν. Όπως έχει πει ο Αμερικανός φιλόσοφος κι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, Tom Regan, «Για όσους δουν το Earthlings, ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος».
Στο αφιέρωμα του τεύχους, η Μαρία Γεωργιάδου επιχειρεί μια ενδελεχή καταγραφή των σημαντικότερων ντοκιμαντέρ του ευρύτερου χώρου του βιγκανισμού. Κάποιες ταινίες, ακολουθώντας το πρότυπο του Earthlings, ενσωματώνουν πολύ σκληρές εικόνες, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στα κολαστήρια, όπου τα ζώα γεννιούνται, ζουν και σφαγιάζονται. Κάποιες άλλες ασχολούνται με την ανθρώπινη υγεία και τα προβλήματα που λύνει η plant-based διατροφή, ενώ υπάρχουν και κάποιες που προσεγγίζουν το θέμα από τη μυθοπλαστική σκοπιά. Ελπίζουμε το αφιέρωμα να φανεί χρήσιμο ειδικά σε όσους έχουν αποφύγει έως σήμερα να δουν κάποια από τα πιο ρεαλιστικά ντοκιμαντέρ…
Τεύχος 5
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, άλλο ένα lockdown κρατάει την αγορά κλειστή και τους περισσότερους από εμάς στα σπίτια τους. «Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία» ήταν το ρητό από το οποίο άντλησε έμπνευση κι ο συνεργάτης μας, Νίκος Πουρλιάρος, για το θέμα του άρθρου του, «Η καραντίνα ενός Vegan». Διαβάζοντας το συγκεκριμένο κομμάτι, σε κάποιες σελίδες θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας, ενώ σε άλλες θα διαπιστώσετε ότι υπήρχαν, ενδεχομένως, κι άλλες ενασχολήσεις, με τις οποίες θα μπορούσατε να είχατε ασχοληθεί παραγωγικά αυτές τις εβδομάδες του πανελλαδικού εγκλεισμού.
Τεύχος 4
 Πολλά και σημαντικά έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία μας επικοινωνία πριν από τέσσερεις μήνες. Η πανδημία του COVID-19, τα 8 εκατομμύρια κρούσματα, οι 500.000 συνάνθρωποί μας που χάθηκαν, η προσωρινή (;) κατάρρευση του τρόπου ζωής μας, οι τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που δημιούργησε η υγειονομική κρίση είναι μόνο μερικά από αυτά.
Ο ακτιβισμός υπήρξε πάντοτε βραχίονας κάθε μηχανισμού κοινωνικής αλλαγής κι ασφαλώς ο Βιγκανισμός δεν θα ήταν εξαίρεση. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα του τεύχους, που επιμελήθηκε η κα Γεωργιάδου, προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις περισσότερες από τις εγχώριες Vegan ακτιβιστικές ομάδες, σκιαγραφώντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ασφαλώς, πρόκειται για μια πρώτη ανίχνευση στην οποία θα επανέλθουμε σε μεγαλύτερο βάθος, αν διαπιστώσουμε σχετικό ενδιαφέρον από εσάς.
Τεύχος 3
 Στο αφιέρωμα αυτού του τεύχους εστιάζουμε στο φαινόμενο του «εναλλακτικού κρέατος», εξετάζοντάς το από όλες τις σκοπιές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη των ειδικών στον χώρο της υγείας που απαντούν στο ερώτημα πολλών αναγνωστών μας σχετικά με την ασφάλεια κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.
O Λουί Ψυχογιός είναι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «The Game Changers» που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο τεύχος. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, βραβευμένος με Oscar για την ταινία του «Ο Όρμος» (η προβολή της οποίας γλίτωσε από τη σφαγή χιλιάδες δελφίνια), μας παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το τεύχος.
Τεύχος 2
 Η Τάνια Τρύπη, η γνωστή ηθοποιός, vegan κι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, παραχωρεί μια συνέντευξη - εξομολόγηση στη Μαρία Γεωργιάδου του «Greek Vegan», εν μέσω των αγαπημένων της ζώων, στη φάρμα-καταφύγιο της Βρούβας στην Αίγινα. Διαβάστε την και θα καταλάβετε γιατί τιτλοφορείται «Ξύπνησα από τον Λήθαργο!»
Τεύχος 1
Ανάμεσα στα περιεχόμενα του πρώτου τεύχους θα βρείτε κάποια εισαγωγικά άρθρα για τον βιγκανισμό και τις πρακτικές του, καθώς και άφθονη ύλη που απευθύνεται στους πιο «πεπειραμένους» αναγνώστες (έρευνα αγοράς για βίγκαν υλικά μαγειρικής, ενημέρωση για το «εναλλακτικό κρέας», δοκιμή για τα καλύτερα βίγκαν μπέργκερς κ.ά.). Ακόμα, ο γνωστός σεφ, Γιάννης Λουκάκος, προσφέρει 20+1 συνταγές για βίγκαν εδέσματα.