Page 11 - Food Service τ. 112

Basic HTML Version

FOOD
Service
11
επικαιρότητα
Ευφυή και ολοκληρωμένα συ-
στήματα παρακολούθησης με
στόχο τη μείωση του επενδυτι-
κού και παραγωγικού κόστους.
Η ποιότητα και η τιμή είναι οι
παράγοντες που επηρεάζουν
την αγοραστική απόφαση του
καταναλωτή. Αυτό όμως για
τους παραγωγούς τροφίμων,
που έχουν χαμηλό κέρδος,
μπορεί να σημαίνει μία ευαί-
σθητη πράξη ισορροπίας. Ένας
τρόπος για να δοθεί λύση σε
αυτό το δίλημμα είναι η παρα-
κολούθηση και ο έλεγχος στην
παραγωγή τροφίμων, με τη
χρήση ολοκληρωμένων συστη-
μάτων όρασης. Αυτά τα συστή-
ματα μειώνουν σημαντικά το
κόστος επένδυσης και παραγω-
γής. Ο συνδυασμός ενός κε-
ντρικού συστήματος ελέγχου,
αισθητήρων και διαφόρων δί-
σκων οδηγεί συχνά σε αρκετά
πολύπλοκα και δαπανηρά συ-
στήματα, τα οποία αποτελούν
υψηλή απαίτηση για τους φο-
ρείς εκμετάλλευσης. Από την
άλλη, το ολοκληρωμένο σύστη-
μα παρακολούθησης SBOC-Ε
παρέχει ένα παράδειγμα του
τρόπου με τον οποίο το 100%
του ελέγχου της ποιότητας
μπορεί να επιτευχθεί απλά και
οικονομικά.
Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊ-
όντα στα fast-foods (ταχυφα-
γεία) είναι το χάμπουργκερ –
εκατομμύρια καταναλώνονται
κάθε μέρα. Είναι λογικό ότι η
παραγωγή τους είναι εξαιρετι-
κά αυτοματοποιημένη. Όχι μό-
νο η ποιότητα του κρέατος
πρέπει να είναι σωστή, αλλά και
το μέγεθός του. Ένας παραγω-
γός στη Χιλή δεν αφήνει τίποτα
στην τύχη και χρησιμοποιεί
ολοκληρωμένο σύστημα κάμε-
ρας για την παρακολούθηση
της διαμέτρου του χάμπουρ-
γκερ του, με απόλυτη ακρίβεια.
Αυτά τα δημοφιλή fast-food
προϊόντα δεν πρέπει να αποκλί-
νουν από ένα κυκλικό σχήμα
περισσότερο από 10 mm σε κά-
θε κατεύθυνση. Οποιαδήποτε
εκτός ανοχής κομμάτια απορρί-
πτονται και δεν φτάνουν ποτέ
στα πιάτα.
http://www.festo.com/
Festo – Culinary Control: Τρόφιμα υπό έλεγχο
Η Λουξ Cola συμμετείχε
ως επίσημος υποστηρι-
κτής στην τελική φάση του
Πανελλήνιου Πρωταθλή-
ματος Υποδομής της
Super League ΟΠΑΠ στην
κατηγορία Νέων κάτω των
17 ετών, η οποία διεξήχθη
στο γήπεδο της ΠΑΕ Αστέ-
ρας Τρίπολης, στις 12 και
στις 14 Μαΐου. Το Πανελλήνιο
Πρωτάθλημα Υποδομής Κ17
αποτελεί τη βάση για την ανά-
πτυξη του ελληνικού ποδοσφαί-
ρου, καθώς εκπαιδεύει και προ-
ετοιμάζει τους νεαρούς ποδο-
σφαιριστές ηλικίας κάτω των 17
για τη μετέπειτα συμμετοχή
τους στα επαγγελματικά πρω-
ταθλήματα. Τη διοργάνωση
αναλαμβάνει η Super League
Ελλάδας και συμμετέχουν υπο-
χρεωτικά όλες οι ΠΑΕ που παίρ-
νουν μέρος στο πρωτάθλημα
Super League. Πρωταθλητής
Ελλάδος Κ17 αναδείχθηκε ο
Άρης, ο οποίος επικράτησε με
1-0 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό
που διεξήχθη στις 14 Μαΐου.
Μετά το πέρας του αγώνα ο κ.
Πλάτωνας Μαρλαφέκας, εντε-
ταλμένος σύμβουλος και επικε-
φαλής του τμήματος Μάρ-
κετινγκ της Λουξ, δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά
μας που συμμετείχαμε σε
αυτήν τη γιορτή του ποδο-
σφαίρου με πρωταγωνι-
στές νέους αθλητές. Είναι
σημαντικό στη δύσκολη
περίοδο που διανύουμε να
στηρίζουμε διοργανώσεις
που έχουν ως στόχο να αναδεί-
ξουν ταλέντα και να δώσουν ευ-
καιρίες στα νέα παιδιά να εξελι-
χθούν και να διαπρέψουν στο
χώρο του αθλητισμού». Αξίζει
να σημειωθεί ότι υποστηρικτής
της διοργάνωσης ήταν επίσης
το νέο ισοτονικό ποτό Oshee,
που θα διατίθεται σύντομα στην
αγορά μέσω του δικτύου πωλή-
σεων της Λουξ.
Η Λουξ Cola υποστηρίζει τον τελικό
Κ17 της Super League
Fix Dark: Η
μαύρη έκπληξη!
Μέσα από μία χιουμοριστική
ιστορία, που είναι ήδη on air
και έχει ως δράστη έναν μαύ-
ρο κόκορα, αναδεικνύεται η
απροσδόκητη φύση της FIX
Dark! H limited edition μαύρη
μπίρα της Ολυμπιακής Ζυθο-
ποιίας ήρθε να ξαφνιάσει ευ-
χάριστα από την πρώτη γου-
λιά, με την ιδιαίτερη γεύση
της. Μία μαύρη lager επιλο-
γή, που ανατρέπει κυριολε-
κτικά τα μέχρι σήμερα δεδο-
μένα στην κατηγορία της
μαύρης μπίρας, γι’ αυτό και
το σλόγκαν «Fix Dark: Η μαύ-
ρη έκπληξη» επιβεβαιώνεται
στο ακέραιο. Το νέο τηλεο-
πτικό σποτ, που δημιουργή-
θηκε εξ ολοκλήρου με χρήση
3D τεχνολογίας, φέρει την
υπογραφή των εταιρειών
Lowe Athens και Magikon.
Η επικάλυψη σοκολάτας είναι πλήρης στην επιφάνεια του μπισκότου. Τα
ελαττωματικά προϊόντα εντοπίζονται αμέσως από το σύστημα όρασης SBOI-
Q με τον ενσωματωμένο φακό του, το οποίο επιτρέπει μόνο στα τέλεια μπι-
σκότα να περάσουν στο επόμενο στάδιο παραγωγής. Η επικάλυψη σοκολά-
τας στην κεντρική εικόνα είναι σωστή, ενώ στη δεξιά εικόνα η επίστρωση
λείπει γύρω από τις άκρες (εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα).