Page 14 - Food Service τ. 112

Basic HTML Version

14
FOOD
Service
επικαιρότητα
Με μεγάλη συμμετοχή στην έκ-
θεση, αλλά και προγραμματι-
σμό δεκάδων δραστηριοτήτων
με επίκεντρο το πολυγεγονός
Meat Days 2012, δημιουργείται
μία αισιόδοξη προοπτική για
την αγορά του κρέατος.
Η χρονική μετατόπιση των
Meat Days κατά λίγους μήνες,
λόγω της προκήρυξης των
επαναληπτικών βουλευτικών
εκλογών, αντιμετωπίστηκε αρ-
κετά θετικά, αφού ο νέος χρό-
νος διεξαγωγής του γεγονότος
ταιριάζει απόλυτα στις προτε-
ραιότητες των επιχειρήσεων
και των επαγγελματιών του
κλάδου.
Το ραντεβού της αγοράς έχει
οριστεί για τις 29, 30 Σεπτεμ-
βρίου και 1 Οκτωβρίου και σε
αυτές τις ημερομηνίες συγκλί-
νουν εκδηλώσεις, γεγονότα και
άλλες δραστηριότητες. Το πα-
νελλήνιο συνέδριο «Το Κρέας
και τα Προϊόντα του», που θα
πραγματοποιηθεί παράλληλα
με την έκθεση στον ίδιο χώρο,
έχει ήδη συγκεντρώσει περισ-
σότερες από 60 επιστημονικές
εργασίες, που καλύπτουν με-
γάλο φάσμα αντικειμένων: από
την πρωτογενή παραγωγή, τις
μεθόδους επεξεργασίας και
τυποποίησης, τη νομοθεσία,
τις απαιτήσεις των ελεγκτικών
φορέων και την πιστοποίηση
μέχρι εντελώς πρακτικές πλευ-
ρές της προώθησης και της
πώλησης.
Η επιστημονική επιτροπή του
συνεδρίου, η οποία καλύπτει
όλα τα ανώτατα ιδρύματα, δί-
νει μεγάλη βαρύτητα στο γεγο-
νός. Το συνέδριο τελεί υπό την
αιγίδα της Ελληνικής Κτηνια-
τρικής Εταιρείας όσο και του
Πανελλήνιου Κτηνιατρικού
Συλλόγου. Ενδιαφέρον μεταξύ
των βιομηχανιών και βιοτε-
χνιών επεξεργασίας κρέατος
έχει προκαλέσει και η πρωτο-
βουλία για την 1η Οργανολη-
πτική Αξιολόγηση Ελληνικών
αλλαντικών και παρασκευα-
σμάτων κρέατος, που προετοι-
μάζεται να γίνει σε ειδικό χώρο
των Meat Days.
Είναι ένα γεγονός που θα μπο-
ρούσε να αποτελέσει μία πολύ
καλή ευκαιρία προβολής της
σχετικής βιομηχανίας και των
προϊόντων της, τα οποία, αν
και δεν υστερούν σε ποικιλία
και ποιότητα από ανάλογα
προϊόντα της ευρωπαϊκής βιο-
μηχανίας, στη χώρα μας εξα-
κολουθούν και κατέχουν μικρό
ποσοστό αγοράς.
Μεταξύ των διαφόρων γεγονό-
των που θα εξελιχθούν στα
Meat Days είναι και ο διαγωνι-
σμός νέων κρεοπωλών, τον
οποίο έχει ετοιμάσει η Πανελ-
λήνια Ομοσπονδία Καταστημα-
ταρχών Κρεοπωλών.
Ο 1ος Διαγωνισμός Κρεατο-
σκευάσματος για νέους κρεο-
πώλες είναι ένα γεγονός που
θα γίνει για πρώτη φορά στην
Ελλάδα.
Ως έπαθλο οι δύο πρώτοι θα
εκπροσωπήσουν τη χώρα μας
στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνι-
σμό, που διοργανώνει η διε-
θνής συνομοσπονδία (IBC).
Η μπίρα ΑΛΦΑ, με πλούσια
ιστορία από το 1961, ανανε-
ώνει την εμφάνισή της διατη-
ρώντας στο ακέραιο τον ελ-
ληνικό παραδοσιακό χαρα-
κτήρα της. Πρεσβεύοντας
αξίες που συνδέονται με
την αυθεντικότητα και την
απλότητα, η ευκολόπιοτη
και ξεδιψαστική μπίρα
ΑΛΦΑ συνοδεύει ιδανικά
τις παραδοσιακές γεύ-
σεις του τόπου μας.
Φέτος η μπίρα ΑΛΦΑ
προχωρά στην ανανέω-
ση της ταυτότητάς της,
με στόχο να προβάλει
πιο δυναμικά την ιστορία
και την κληρονομιά της.
Σταθερή προτεραιότητα απο-
τελεί η ενδυνάμωση της ελλη-
νικότητας της μάρκας, δια-
τηρώντας πάντα τους ελλη-
νικούς χαρακτήρες στην
αναγραφή του ονόματός
της. Αξιοσημείωτη είναι η
αλλαγή που παρατηρεί-
ται στην προβολή και
στην παρουσίαση του
«Α», το οποίο εμφανί-
ζεται πλέον πιο κόκκι-
νο, πιο μεγάλο και πιο
δυνατό από ποτέ,
αποπνέοντας την αυ-
τοπεποίθηση και το
δυναμισμό που θέλει
να εκπέμψει η μάρκα.
Παράλληλα, η λέξη
ΖΥΘΟΣ τονίζει τον παρα-
δοσιακό χαρακτήρα της μάρ-
κας. Η νέα εμφάνιση της μπί-
ρας ΑΛΦΑ σχεδιάστηκε με τέ-
τοιο τρόπο, ώστε να απεικονί-
ζει τη φιλοσοφία και τις αξίες
της αγαπημένης μπίρας. Αξίες
που βρίσκονται στον πυρήνα
της μάρκας, όπως είναι η από-
λαυση της ελληνικής απλότη-
τας και των όμορφων πραγμά-
των στη ζωή. Τη σχεδίαση της
νέας εικαστικής ταυτότητας
της ΑΛΦΑ ανέλαβε η Yalos
Branding Intelligence, η εξειδι-
κευμένη εταιρεία σχεδιασμού
επιτυχημένων brands και μέ-
λος του συμβουλίου του Πα-
νευρωπαϊκού Δικτύου Euro-
pean Packaging Design Asso-
ciation.
Νέα ταυτότητα για την μπίρα ΑΛΦΑ
13 συνταγές
γλυκών χωρίς
ζάχαρη
Η Sweete, η νέα φυσική γλυ-
καντική ουσία χωρίς θερμί-
δες, εναλλακτική της ζάχα-
ρης και των συνθετικών γλυ-
καντικών ουσιών, δημιουργεί
συνταγές γλυκών χωρίς κα-
θόλου ζάχαρη. Σε συνεργα-
σία με τον chef pâtissier Δη-
μήτρη Χρονόπουλο, η
Sweete προτείνει 13 γλυκές
απολαύσεις με stevia για
τους λάτρεις των γλυκών,
αλλά και για όσους, για λό-
γους υγείας, δεν καταναλώ-
νουν ζάχαρη. Στην ιστοσελί-
δα της Sweete (http://www.
sweetestevia.gr) διατίθενται,
μεταξύ άλλων και κλασικές
συνταγές γλυκών.
Η αγορά του κρέατος έτοιμη να υποδεχθεί τα
Meat Days 2012