Page 18 - Food Service τ. 112

Basic HTML Version

FOOD
Service
18
T
ο μόνο βέβαιο είναι ότι οι Λον-
δρέζοι επιχειρηματίες προετοι-
μάζονται εδώ και πολλούς μή-
νες ώστε να μην αφήσουν αυ-
τήν τη μάλλον μοναδική ευκαι-
ρία ανεκμετάλλευτη. Τα εστιατόρια έχουν
επανασχεδιάσει τα μενού τους και έχουν
πραγματοποιήσει τις παραγγελίες τους
στους προμηθευτές τους πολύ καιρό πριν,
ώστε να εξαλείψουν οποιαδήποτε πιθανό-
τητα να βρεθούν χωρίς υλικά την κρίσιμη
περίοδο των αγώνων. Όμως, οι Βρετανοί
προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα…
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανι-
κού Τύπου, η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων
Galvin Restaurants, με τέσσερα εστιατόρια
μόνο στην πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανο-
μένου του βραβευμένου με αστέρι
Michelin, La Chapelle, προχώρησε στη δη-
μιουργία ιστοσελίδας αποκλειστικά για
τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ιστοσελίδα,
η οποία είναι μεταφρασμένη σε τέσσερις
γλώσσες, προσφέρει στους τουρίστες τη
δυνατότητα να γευματίσουν στο εστιατό-
ριο παρακολουθώντας παράλληλα τους
αγώνες σε ειδικές οθόνες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι πολλοί οι
εστιάτορες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα
της οργανωτικής επιτροπής να υπογρά-
ψουν συμφωνητικό στο οποίο αποδέχονται
να μη διαφοροποιήσουν (να αυξήσουν,
στην πραγματικότητα) τις τιμές των πιάτων
τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών
Αγώνων.
Και το Noma στην
Ολυμπιάδα
To πολυβραβευμένο εστιατόριο της Κο-
πεγχάγης, Noma, έχει ανακοινώσει ότι θα
δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς
Αγώνες του Λονδίνου με ένα αρκετά καινο-
τόμο concept εστιατορίου. Συγκεκριμένα,
το εστιατόριο θα ανοίξει «παράρτημα» στο
γνωστό ξενοδοχείο Claridge’s του Λονδίνου
για δέκα ημέρες, προσφέροντας στους επι-
σκέπτες ένα μενού πέντε πιάτων έναντι 300
δολαρίων κατ’ άτομο. Σύμφωνα με δημοσι-
εύματα, οι περισσότερο ωφελημένοι από
την Ολυμπιάδα του Λονδίνου είναι οι χορη-
Ολυμπιακοί Αγώνες 2012
Τι μαγειρεύουν
στο Λονδίνο;
Σε λίγες ημέρες, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο Λονδίνο και στους Ολυ-
μπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν. Με 11 εκατομμύρια επι-
σκέπτες που αναμένονται να αφιχθούν στη βρετανική πρωτεύουσα, ο κλάδος
της μαζικής εστίασης προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς για να τους υποδε-
χθεί. Όμως, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται: Τι θα σερβίρει το Λονδίνο
σε 11 εκατομμύρια απαιτητικούς τουρίστες;
θέμα