Page 66 - Food Service τ. 112

Basic HTML Version

FOOD
Service
66
gourmet
club
ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(015812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Διεύθυνση παραγωγής:
Ζοζέφ Φίλο
Διεύθυνση πωλήσεων:
Νίκος Κατσιμπάρος
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Υπεύθυνος λογιστηρίου:
Πέτρος Καρποδίνης
Λογιστήριο:
Ζαμπέτα Τούρλου, Ελίνα Ημερίδου
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Ιωάννα Σιμήρη
Γραμματεία:
Άννα Μπαλτσαβιά
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΕΔΟΥΣΗ 1 & ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 304 - 155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ
T:
210 9238672-5
- F:
210 9216847
- E:
cpress@compupress.gr
- W:
www.compupress.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Taste of London
Τέσσερις ημέρες φαγητού, ποτού και διασκέδασης περιλαμβάνει
το Taste of London, στο οποίο λαμβάνουν μέρος εστιατόρια, chef,
αλλά και παραγωγοί τόσο από τη Μεγάλη Βρετανία όσο και από
ολόκληρο τον κόσμο. Στη φετινή διοργά-
νωση έλαβαν μέρος 11 chef βραβευμένοι
με αστέρια Michelin, οι οποίοι προσέφε-
ραν ειδικά για την περίσταση μενού, οινο-
γνωσίες και μαθήματα μαγειρικής. Περισ-
σότερα από 50.000 άτομα επισκέφθηκαν
το γνωστό πάρκο του Λονδίνου για να βιώ-
σουν την πρωτότυπη αυτή γευστική εμπει-
ρία με τις διεθνείς προεκτάσεις.
Το Taste of London 2012 αποτέλεσε την
αφορμή για τους chef της πρώτης γραμ-
μής να μοιραστούν την ίδια σκηνή και να
ανταλλάξουν εμπειρίες. Chef όπως οι
Wolfgang Puck, David Chang, Nuno
Mendes, Bruno Loubet, Michel Roux Jr και Jamie Oliver παρέστη-
σαν στο Taste of London και μοιράστηκαν ορισμένα από τα μυστι-
κά τους με τους χιλιάδες επισκέπτες που παρευρέθηκαν στη διορ-
γάνωση.
Τα εστιατόρια που λαμβάνουν μέρος στο πρωτότυπο φεστιβάλ
γεύσης έφθασαν φέτος τα 40, με τα πλέον φημισμένα και βραβευ-
μένα να περιλαμβάνονται στους συμμετέχοντες. Χαρακτηριστικά
παραδείγματα αποτελούν τόσο το Le Gavroche, το πρώτο βρετανι-
κό εστιατόριο στο οποίο απονεμήθηκαν τρία αστέρια Michelin, όσο
και το κλασικό Soho, το Yauatcha, το Gaucho και το Maze του
Gordon Ramsay. Μάλιστα, το φεστιβάλ έχει θεσπίσει και ειδικά νο-
μίσματα, τα οποία πρέπει να έχουν στην κατοχή τους οι επισκέπτες
που επιθυμούν να γευματίσουν στα εστιατόρια που μετέχουν στο
Taste of London. Τα νομίσματα ονομάζονται Κορόνες (Crowns) και
κάθε δύο αντιστοιχούν σε μία βρετανική λίρα.
Στο πλαίσιο, μάλιστα, του φεστιβάλ πραγματοποιείται και ένα και-
νοτόμο για τα δεδομένα event, το οποίο
τιτλοφορείται «Ο μυστικός κήπος». Οι
διοργανωτές σε έναν κλειστό χώρο του
Regent’s Park δημιούργησαν έναν υπαί-
θριο κήπο, στον οποίο καθ’ όλη τη διάρ-
κεια της ημέρας λαμβάνουν χώρα ποικίλα
δρώμενα. Για παράδειγμα, γνωστοί Βρετα-
νοί chef πραγματοποιούν μίνι σεμινάρια,
ενώ οι θεατές μπορούν να παρακολουθή-
σουν μουσικές συναυλίες. Για να αποκτή-
σουν πρόσβαση οι θεατές στο «μυστικό
κήπο», πρέπει να αγοράσουν εισιτήριο. Για
να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επι-
σκεπτών, οι διοργανωτές, μαζί με το εισιτή-
ριο, δίνουν δώρο στους επισκέπτες ένα βιβλίο μαγειρικής, ενώ οι
τελευταίοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να μετέχουν σε εκδηλώ-
σεις γευσιγνωσίας και σε γκαλά, καθώς και να συνομιλήσουν για
λίγη ώρα με γνωστούς chef.
Αντίστοιχης θεματικής και φιλοσοφίας είναι το φεστιβάλ που διορ-
γανώνεται και την περίοδο των Χριστουγέννων με τίτλο Taste of
Christmas. Το φετινό Taste of Christmas θα πραγματοποιηθεί από
τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο ExCel, στα προά-
στια του Λονδίνου. Πάντως, για τους λάτρεις της βρετανικής πρω-
τεύουσας αλλά και της γαστρονομίας, το επόμενο Taste of London
έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 23
Ιουνίου του 2013.
Info: http://www.tastefestivals.com/
Aπό τις 21 έως τις 24 Ιουνίου στο Regent’s Park του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο
φεστιβάλ γεύσης, το οποίο κάθε χρόνο μετατρέπει τη βρετανική πρωτεύουσα σε παράδεισο
για τους απανταχού γευσιγνώστες.
H Wonderland της Γεύσης
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Επιστημονικός συνεργάτης:
Γιώργος Παλησίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη,
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Σπυριδούλα Ζέρβα, Aλεξία Γεωργάτου, Δημήτρης Μελένιος, Λυγερή Αγγελάκη
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου, Θεοδώρα Λαμπρινού
Διόρθωση:
Αγγελική Ματζαβίνου
O Jamie Oliver κατά τη διάρκεια της παρουσία-
σής του στο Taste of London.