Page 18 - Food Service τ. 113

18
FOOD
Service
επικαιρότητα
Πεντακόσιοι σαράντα σύνεδροι
παρακολούθησαν το 10ο Μα-
κεδονικό Συνέδριο Διατροφής,
το οποίο έλαβε χώρα στη Θεσ-
σαλονίκη στις 4 και 5 Οκτωβρί-
ου 2012, με εισηγήσεις κορυ-
φαίων καθηγητών και επιστη-
μόνων από την Ελλάδα και το
εξωτερικό. Η διοργάνωση
πραγματοποιήθηκε από το
τμήμα Διαιτολογίας και Διατρο-
φής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ
Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο
του συνεδρίου έγιναν σημαντι-
κές αναφορές στη μαζική
εστίαση και στη βιομηχανία
των τροφίμων, οι οποίες είναι
αναρτημένες στην ιστοσελίδα
του συνεδρίου (http://maksyn-
diet.blogspot.gr/). Μεταξύ των
συμπερασμάτων του workshop
Cooking Practical – Δημιουργία
Εύκολων & Θρεπτικών σνακς
με τη χρήση low-cost Ελληνι-
κών Παραδοσιακών Προϊό-
ντων, που διοργάνωσε ο κ.
Γιώργος Παλησίδης (οικονομο-
λόγος Τουρισμού MSc), σε συ-
νεργασία με την κα Αλεξάνδρα
Κουλούρη (διαιτολόγος-δια-
τροφολόγος MSc), ήταν το ότι
υπάρχει νόστιμο σνακ, χωρίς
χοληστερόλη, χωρίς κορεσμέ-
να, αρκεί οι καταναλωτές να
αφιερώσουν χρόνο για την εύ-
ρεση των υλικών και τη δημι-
ουργία του. Η μαζική εστίαση
έχει τάση να χρησιμοποιεί ελ-
ληνικά υλικά και οι πελάτες
χαίρονται γι’ αυτήν την πολιτι-
κή των επαγγελματιών. Αυτό
που ανησυχεί τους καταναλω-
τές, είναι το ότι τα τελικά προϊ-
όντα είναι αρκετά ακριβά για
τη εποχή, καθώς και το ότι ορι-
σμένοι επαγγελματίες προσθέ-
τουν κρυφές θερμίδες στο βω-
μό του «κορεσμού» και της «λι-
παρής-νόστιμης γεύσης». Οι
καταναλωτές-δείγμα των ερω-
τηματολογίων και ακροατήριο
του workshop, οι οποίοι ήταν
κυρίως επαγγελματίες των
τροφίμων, επιθυμούν να συνε-
χίσουν οι chef και οι ιδιοκτήτες
HoReCa να προσφέρουν εδέ-
σματα βασιζόμενα στα ελληνι-
κά προϊόντα.
10
ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής
Με απόλυτη επιτυχία ολοκλη-
ρώθηκαν και φέτος τα Εκπαι-
δευτικά Σεμινάρια Φούρνων
UNOX, που διοργάνωσε για τρί-
τη συνεχή χρονιά η Α. & Δ. ΒΑ-
ΡΑΝΑΚΗΣ. Σε μία πολυτελή και
αρκετά ευρύχωρη αίθουσα στο
Περιστέρι, παρουσιάστηκαν οι
καινούργιες σειρές φούρνων
μαγειρικής-αρτοποιίας-ζαχαρο-
πλαστικής: Νέα γενιά LUX με
εύχρηστο χειροκίνητο πάνελ, 2
ταχύτητες και υγρασία/ατμό.
Νέα σειρά TOP E υψηλών προ-
διαγραφών με πάνελ αφής, με
6
ταχύτητες, 9 επίπεδα ψησίμα-
τος, standard σύστημα πλυσί-
ματος, υγρασία/ατμό, 99 προ-
γράμματα κ.ά. Όλοι οι φούρνοι
είναι εφοδιασμένοι με τις πατε-
νταρισμένες τεχνολογίες της
UNOX, που απλουστεύουν ακό-
μη περισσότερο τη διαδικασία
ψησίματος, εγγυώμενες πάντα
το ίδιο τέλειο αποτέλεσμα! Κα-
τά τη διάρκεια του σεμιναρίου,
πραγματοποιήθηκε επίδειξη
ψησίματος στο πατενταρισμένο
φούρνο-κοτοπουλιέρα, από τον
συνεργαζόμενο σύμβουλο της
εταιρείας, chef Tony Kavaliero.
Το σύστημα φούρνος-κοτοπου-
λιέρα ήρθε για να καλύψει τις
σύγχρονες ανάγκες των αλυσί-
δων σουπερμάρκετ, της ταχεί-
ας εστίασης και φυσικά των
ψητοπωλείων! Με το ήδη εγκα-
τεστημένο πρόγραμμα από το
εργοστάσιο, ψήνονται ομοιό-
μορφα και ζουμερά κοτόπουλα,
χωρίς την ανάγκη επαγγελμα-
τία μάγειρα. Χάρη σε αυτό το
πατενταρισμένο σύστημα, η
UNOX έχει καταφέρει τον αυτό-
ματο διαχωρισμό των λιπών και
του νερού: τα λίπη κατευθύνο-
νται στο δοχείο περισυλλογής
που βρίσκεται στο ειδικά δια-
μορφωμένο ερμάριο και το νε-
ρό, κατά τη διαδικασία πλυσί-
ματος των φούρνων, κατευθύ-
νεται στην αποχέτευση. Οι πα-
ρευρισκόμενοι συνεργάτες και
φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα είχαν
επίσης την ευκαιρία να ενημε-
ρωθούν για τις μηχανές παρα-
σκευής παγωτού του ιταλικού
οίκου TELME, να παρακολου-
θήσουν την ειδική προβολή βί-
ντεο λειτουργίας των μηχανη-
μάτων και, φυσικά, να δοκιμά-
σουν frozen yogurt με λαχταρι-
στά toppings, που είχε ετοιμά-
σει η Α. & Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ, μετά
το μεσημεριανό γεύμα. Στον ει-
δικά διαμορφωμένο χώρο η Α.
&
Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ είχε ετοιμά-
σει για τους συνεργάτες της
μία μίνι έκθεση όπου μπορού-
σαν να ενημερωθούν για την
πλήρη γκάμα της UNOX και όχι
μόνο!
Τρίτη συνεχής χρονιά εκπαιδευτικών
σεμιναρίων από την Α. & Δ. ΒΑρΑνΑκΗΣ