Page 23 - Food Service τ. 114

Ευκαιρίες για
ανάδειξη
Ο κ. Νικητιάδης, ως υφυ-
πουργός Πολιτισμού και Τουρι-
σμού στο διάστημα της διεκδί-
κησης του συνεδρίου και υπο-
στηρικτής της όλης προσπάθει-
ας, τόνισε σχετικά με την επιτυ-
χή διεκδίκηση του συνεδρίου
ότι επρόκειτο για διπλή νίκη,
καθώς επιτεύχθηκε σε χαλε-
πούς καιρούς για τη χώρα, ενώ
επισήμανε ότι η υλοποίηση του
το 2016 αποτελεί μία εξαιρετική
ευκαιρία για να αναδειχθούν
πολλές και διάφορες πτυχές
της πόλης.
Θετική προβολή για
την Αθήνα
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με
την παρουσίαση του Athens
Convention Bureau από την
υπεύθυνη Πωλήσεων και Επι-
κοινωνίας του γραφείου, κα
Αλεξία Παναγιωτοπούλου, και
ολοκληρώθηκε με την αναλυτι-
κή παρουσίαση του Προγράμ-
ματος Συνεργασίας προς επι-
χειρήσεις και επαγγελματικές
σχολές μαγειρικής από την
εταίρο και διευθύντρια Επικοι-
νωνίας της ARTION Conferen-
ces & Events, κα Δέσποινα Αμα-
ραντίδου.
Απευθυνόμενη προς τους
επαγγελματίες του κλάδου, η
κα Αμαραντίδου σχολίασε ότι η
περίσταση προσφέρει ευκαι-
ρίες για επιχειρηματικές συνερ-
γασίες, δράσεις και συνέργειες
που πρέπει πρώτα να αντιλη-
φθούμε και στη συνέχεια να εκ-
μεταλλευτούμε. Και αυτό γιατί
η συγκεκριμένη διοργάνωση θα
αποτελέσει μία δυναμική θετική
προβολή για την Αθήνα, τη χώ-
ρα και τη γαστρονομία της, ενώ
θα τονώσει οικονομικά τις εται-
ρείες και τα εκπαιδευτικά ιδρύ-
ματα που σκοπεύουν να δρα-
στηριοποιηθούν ενεργά σε αυ-
τήν.
Την παρουσίαση παρακολού-
θησαν δημοσιογράφοι, επαγ-
γελματίες, εκπρόσωποι εταιρει-
ών και εκπαιδευτικά ιδρύματα
του κλάδου, οι φορείς και επι-
χειρήσεις που στήριξαν την
Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων
Ελλάδος στην υποβολή του φα-
κέλου διεκδίκησης και αποτέλε-
σαν σημαντικούς αρωγούς για
την επιτυχή διεκδίκησή του. Η
εκδήλωση διοργανώθηκε στο
πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης
για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζι-
κή Εστίαση, HORECA 2013,
από την ARTION Conferences &
Events.
To ιστορικό της
διεκδίκησης
Αναμφίβολα η επιτυχία της
ανάληψης της διοργάνωσης εί-
ναι πολύ μεγάλη για την Ελλά-
δα, δεδομένης της οικονομικής
κρίσης και της διαρκούς αρνη-
τικής προβολής της στο εξωτε-
ρικό. Πώς όμως φτάσαμε σε
αυτήν τη μεγάλη επιτυχία; Στις
5
Φεβρουαρίου του 2011 ανα-
κοινώθηκε η πρόθεση διεκδίκη-
σης του συνεδρίου από ελληνι-
κής πλευράς και στις 31 Οκτω-
βρίου κατατέθηκε ο φάκελος
της υποψηφιότητας.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2012
ανακοινώθηκαν οι τρεις επικρα-
τέστεροι υποψήφιοι για την
ανάληψη του συνεδρίου: το
Γιοχάνεσμπουργκ, η Αθήνα και
η Κωνσταντινούπολη.
Τον Μάιο του 2012, στη
Daejeon της Νότιας Κορέας, η
ελληνική αποστολή πραγματο-
ποίησε εξαιρετική παρουσία και
σε συνδυασμό με τις καλές
σχέσεις που οικοδόμησε με εκ-
προσώπους μελών της Παγκό-
σμιας Ένωσης Ομοσπονδιών
Αρχιμαγείρων κατάφερε να ξε-
περάσει τις δύο συνυποψήφιες
πόλεις.
Στον πρώτο γύρο η Αθήνα
συγκέντρωσε 27 ψήφους. Ακο-
λούθησε το Γιοχάνεσμπουργκ
με 24 και η Κωνσταντινούπολη
με 22. Το 50% του στόχου
ίσως και κάτι παραπάνω– είχε
FOOD
Service
23
'
Δέσποινα Αμαραντίδου:
H περίσταση προσφέρει ευκαιρίες για
επιχειρηματικές συνεργασίες.
θέμα
Έκκληση για συνεργασία και ενεργή συμμετοχή στην προώθηση της
ελληνικής γαστρονομίας μέσω του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου της Πα-
γκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS) απηύθυναν οι αρμόδιοι
φορείς σε επιχειρήσεις και επαγγελματικές σχολές μαγειρικής κατά
την επίσημη παρουσίαση του συνεδρίου.
Από αριστερά προς τα δεξιά: κα Δ. Αμαραντίδου, εταίρος & διευθύντρια
Επικοινωνίας ARTION Conferences & Events, κ. Γ. Καμίνης, δήμαρχος
Αθηναίων, κ. Μ. Καρούμπας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων
Ελλάδος, κ. G. Gudmundsson, πρόεδρος της WACS - World Association
of Chefs Societies, κ. Γ. Μπρούλιας, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και
πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών.