Page 24 - Food Service τ. 114

FOOD
Service
24
επιτευχθεί. Στο δεύτερο γύρο
της ψηφοφορίας η Αθήνα επι-
κράτησε με άνεση του Γιοχάνε-
σμπουργκ.
Δυναμική παρουσία
της ελληνικής
αποστολής
Η ελληνική αποστολή ξεκίνη-
σε για το μεγάλο τελικό στη
Νοτιοανατολική Ασία στις 29
Απριλίου. Από την Αθήνα ταξί-
δεψαν στη Ν. Κορέα εκπρόσω-
ποι και ο πρόεδρος της Ομο-
σπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλά-
δας κ. Μίλτος Καρούμπας, ο
ταμίας της ομοσπονδίας κ. Βα-
σίλειος Καρούμπας, καθώς και
η συντονίστρια εταιρεία της
διεκδίκησης, ARTION Confe-
rences & Events, που εκπρο-
σωπήθηκε από τις Δέσποινα
Αμαραντίδου και Ζωή Παζαΐτη.
Εκεί παρευρέθηκαν επίσης ο
μητροπολίτης Κορέας Αμβρό-
σιος και ο πρέσβης της Ελλά-
δας στη Σεούλ, κ. Πέτρος Αυ-
γερινός. Λίγες ημέρες νωρίτε-
ρα είχε προηγηθεί η αποστολή
άνω των 600 κιλών ελληνικών
εδεσμάτων, χαρακτηριστικών
δειγμάτων της γαστρονομίας
της χώρας μας, τα οποία προ-
σφέρθηκαν στις πέντε ημέρες
του συνεδρίου της Daejeon,
στους συμμετέχοντες αρχιμα-
γείρους, κερδίζοντας εγκωμια-
στικά σχόλια. Πολλά ενδεικτικά
προϊόντα της ελληνικής και με-
σογειακής γαστρονομικής πα-
ράδοσης ήταν προσφορά
επαγγελματιών της παραγω-
γής τροφίμων και εδεσμάτων,
που ενθουσίασαν όσους τα δο-
κίμασαν. Το ελληνικό περίπτε-
ρο εξελίχθηκε ως το δημοφιλέ-
στερο σημείο του 35ου Συνε-
δρίου στην Daejeon, αφού σε
μόνιμη βάση είχε ξένους επι-
σκέπτες, που ρωτούσαν και
συζητούσαν όχι μόνο για την
ελληνική κουζίνα, αλλά και για
την κατάσταση στην Ελλάδα.
Την Πέμπτη 3 Μαΐου έγιναν
οι παρουσιάσεις των τριών
υποψηφιοτήτων, με την Ελλά-
δα και την Αθήνα να κερδίζουν
τις εντυπώσεις. Η λιτότητα και
η περιεκτικότητα του σεναρίου
της παρουσίασης, το οποίο
ανέδειξε με λεπτότητα και
στυλ την ιστορία, αλλά και τις
υποδομές της Αθήνας, λει-
τούργησε υποστηρικτικά του
λόμπινγκ που έκανε συστηματι-
κά η ελληνική αποστολή όχι
μόνο τις πέντε ημέρες στην
Κορέα, αλλά και το προηγού-
μενο διάστημα. Έτσι το θετικό
αποτέλεσμα κατοχυρώθηκε με-
τά από συστηματική και στο-
χευμένη δουλειά.
Ο χαρακτήρας του
συνεδρίου
Το συνέδριο της WACS έχει
θεσμικό, πολιτιστικό και οικονο-
μικό ενδιαφέρον. Πραγματο-
ποιείται σταθερά από το 1928,
με εξαίρεση την περίοδο του Β’
Παγκοσμίου Πολέμου. Το
έχουν φιλοξενήσει μέχρι σήμε-
ρα 22 πόλεις του κόσμου, διαρ-
κεί πέντε ημέρες και σε αυτό
συμμετέχουν περίπου 2.000 σύ-
νεδροι από τις πέντε ηπείρους.
Σήμερα στη WACS συμμετέ-
χουν 87 μέλη-επίσημες εθνικές
ομοσπονδίες αρχιμαγείρων πα-
γκοσμίως. Το συνέδριο της
WACS του 2014 θα πραγματο-
ποιηθεί στη Νορβηγία, ενώ η
διοργάνωση του 2010 έγινε στη
Χιλή. Για λογαριασμό της Ελλά-
δας τη διοργάνωση διεκδίκησε
η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων
Ελλάδος και στην επιτυχή
έκβαση της συνέβαλε η έμπρα-
κτη υποστήριξη του Athens
Convention Bureau και του
Ελληνικού Οργανισμού Τουρι-
σμού και η οικονομική συνει-
σφορά του Δήμου Αθηναίων.
Info:
<
θέμα
Ο κ. Μίλτος Καρούμπας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων
Ελλάδος.
Ο κ.Gissur Gudmundsson, πρόεδρος της
WACS - World Association of Chefs Societies.
'
Το συνέδριο
της WACS έχει
θεσμικό,
πολιτιστικό και
οικονομικό
ενδιαφέρον.