Page 26 - Food Service τ. 114

FOOD
Service
26
Μ
ε αυτό ως βασι-
κό συμπέρα-
σμα πραγματο-
ποιήθηκε την
Παρασκευή, 8
Φεβρουαρίου 2013, στο πλαί-
σιο της 8ης έκθεσης HORECA,
η εκδήλωση του ΣΕΤΕ, Γα-
στροτουρισμός: Τροφή για
Ανάπτυξη, με σκοπό την ανά-
δειξη της σημασίας της καμπά-
νιας ανεύρεσης οικονομικών
πόρων για την υλοποίηση του
έργου Η Γαστρονομία στο
Μάρκετινγκ του Ελληνικού
Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια
της πρώτης συνεδρίας, που
συντόνισε ο δημοσιογράφος
του ΣΚΑΪ, κ. Νίκος Ανδρίτσος,
αναλύθηκαν καλές πρακτικές
συνεργασίας του τουριστικού
και του επισιτιστικού κλάδου
από τον κ. Αλέξανδρο Αγγελό-
πουλο, αντιπρόεδρο της Alde-
mar Hotels & SPA, τον κ. Θωμά
Δούζη, ιδρυτή της ΕΡΓΟΝ, τον
κ. Γιώργο Δρακόπουλο, γενικό
διευθυντή ΣΕΤΕ, τον κ. Βασίλη
Ζαχαράκη, chef/ιδιοκτήτη του
εστιατορίου Νυχτέρι στη Σα-
ντορίνη, τον κ. Χρήστο Σοκόλη,
ιδρυτή του γραφείου marketing
Food Concepts, και τον κ. Γιάν-
νη Κολοβό, γενικό διευθυντή
Ederned. Τα βασικά ζητήματα
που αναδείχθηκαν από τη συ-
ζήτηση του πάνελ ήταν η σχέ-
ση ποιότητας, κόστους και έλ-
λειψης ποσότητας πρώτων
υλών που οδήγησαν τα προη-
γούμενα χρόνια σε μία δυσα-
ναλογία υπέρ των εισαγόμενων
προϊόντων. Όπως επισήμανε ο
κ. Γιώργος Δρακόπουλος, αυτή
η νοοτροπία αρχίζει να αλλάζει
προς το ποιοτικότερο και το
ελληνικότερο, αφού αλλάζει
και η κουλτούρα όλων σχετικά
με την ελληνική γαστρονομία.
Η συζήτηση του πάνελ ολοκλη-
ρώθηκε με την πεποίθηση ότι ο
ελληνικός τουρισμός είναι σε
θέση να ωθήσει τον πρωτογενή
τομέα προς την παραγωγή ποι-
οτικότερων προϊόντων, τα
οποία θα προβάλλονται και θα
προωθούνται μέσω των ξενο-
δοχείων.
Επώνυμα ελληνικά
προϊόντα
«
Πώς μπορούν να αξιοποιη-
θούν τα επώνυμα προϊόντα
ώστε να ενισχύσουν τον τουρι-
σμό;», ήταν το θέμα της δεύτε-
ρης συνεδρίας της εκδήλωσης
που συντόνισε η διευθύντρια
του περιοδικού Οινοχόος της
Καθημερινής, κα Μερόπη Πα-
παδοπούλου, και συμμετείχαν
η κα Γεωργία Καρούκη, group
brand manager Metaxa, WS.
Karoulias, η κα Παναγιώτα
Βλάχου, συνιδιοκτήτρια της
Φερέοικος και υπεύθυνη Ανά-
πτυξης του Δικτύου των Παρα-
γωγών, η κα Σαλώμη Σταυρί-
δου, διευθύντρια Μάρκετινγκ
ΚΑΥΑΚ, ο κ. Ζαφείρης Τρικαλι-
νός, πρόεδρος Τρικαλινός ΕΕ,
ο κ. Πάνος Μανουηλίδης, διευ-
θύνων σύμβουλος Odysea Ltd.,
ο κ. Λευτέρης Πλατανισιώτης,
γενικός διευθυντής Γαία Τρό-
φιμα ΑΒΕΕ, και ο πρόεδρος
Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, κ.
Άγγελος Ρούβαλης. Τα βασικά
συμπεράσματα της δεύτερης
συνεδρίας είναι ότι τα επώνυ-
Η ελληνική γαστρονομία είναι σε θέση να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση
του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, προσελκύοντας 500.000 επιπλέον
τουρίστες, ενισχύοντας το ΑΕΠ κατά 1 δισ. ευρώ και δημιουργώντας 50.000
νέες θέσεις εργασίας, τόσο μέσω συνεργασιών του τουριστικού και του επισι-
τιστικού κλάδου όσο και μέσω της αξιοποίησης των εξαγώγιμων επώνυμων
προϊόντων.
Γαστρονομία
και τουρισμός
ΣΕΤΕ
θέμα