Page 27 - Food Service τ. 114

μα ελληνικά προϊόντα έχουν
δυναμική προβολή στις διε-
θνείς αγορές και παρατηρείται
ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδια-
φέρον από το ξένο εν δυνάμει
τουριστικό κοινό. Γι’ αυτό τα
ελληνικά σημεία εστίασης στο
εξωτερικό θα πρέπει άμεσα να
βελτιωθούν και να αρχίσουν να
χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώ-
τες ύλες.
Επιπλέον, το πάνελ συμφώ-
νησε πως πρέπει να υλοποιού-
νται περισσότερες συνέργειες
ανάμεσα στις εταιρείες και να
ενισχυθεί η προβολή των ελλη-
νικών τοπικών προϊόντων στα
ξενοδοχεία κάθε περιοχής, δί-
νοντας μεγάλη σημασία στις
τοπικές κουζίνες, έτσι ώστε οι
τουρίστες να αποκτούν γα-
στρονομικές προσλαμβάνου-
σες, τις οποίες στη συνέχεια θα
αξιοποιούν στις χώρες τους.
Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη
για περιορισμό της γραφειο-
κρατίας με παράλληλη ενίσχυ-
ση της υγιούς επιχειρηματικό-
τητας.
Αφορμή για
συστράτευση
Το έργο Η Γαστρονομία στο
Μάρκετινγκ του Ελληνικού Του-
ρισμού αποτελεί μία αφορμή
για συστράτευση όλων όσοι
υπηρετούν υπεύθυνα τον ελλη-
νικό τουρισμό, ενώ η καμπάνια
για την ανεύρεση των οικονομι-
κών πόρων, Γαστροτουρισμός
Τροφή για ανάπτυξη έτρεξε
έως τα τέλη Φεβρουαρίου του
2013.
Στην προσπάθεια αυτή,
ο ΣΕΤΕ έχει ήδη αποκλειστι-
κούς partners την Aegean Air-
lines και τη Eurobank και πρό-
σφατα προστέθηκαν ως Υπο-
στηρικτές οι εταιρείες Edenred,
ΜΕΤΑΧΑ, Διεθνής Αερολιμένας
Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος,
Αθηναϊκή Ζυθοποιία και ο Σύν-
δεσμος Ελληνικού Οίνου.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο
Όμιλος Καθημερινής – ΣΚΑΪ και
το περιοδικό Athens Insider,
ενώ το Αθηνόραμα είναι Ειδι-
κός Συνεργάτης Προβολής.
Επιπλέον, η HORECA είναι ειδι-
κός κλαδικός συνεργάτης, ενώ
το Marketing Week, το Daily
Fax, το Hotel & Restaurant της
Boussias Communications, ο
on-line οδηγός The Food &
Leisure Guide, το τουριστικό
περιοδικό και portal, Greek
Travel Pages συγκαταλέγονται
στους Χορηγούς Κλαδικής Επι-
κοινωνίας. Χορηγός Εκτυπώσε-
ων είναι η εταιρεία PressiousAr-
vanitidis. Δημιουργός της κα-
μπάνιας είναι η SPOT JWT, ενώ
το πρόγραμμα δημοσιότητας
χειρίζεται η Advocate/Burson-
Marsteller, μέλος του PRC
Group, ως αποκλειστικός συ-
νεργάτης επικοινωνίας και δη-
μοσιότητας του ΣΕΤΕ για την
εκπόνηση αυτού του έργου.
Η εκδήλωση πραγματοποιή-
θηκε υπό την ευγενική προσφο-
ρά των εταιρειών ΗΟRECA,
Aria Γεύσεων, Expowork και
Next AE.
<
FOOD
Service
27
'
'
Πρέπει να υλοποιούνται περισσότερες συνέργειες ανάμεσα στις εταιρείες και να ενισχυθεί
η προβολή των ελληνικών τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία κάθε περιοχής, δίνοντας
μεγάλη σημασία στις τοπικές κουζίνες, έτσι ώστε οι τουρίστες να αποκτούν γαστρονομικές
προσλαμβάνουσες, τις οποίες στη συνέχεια θα αξιοποιούν στις χώρες τους.
θέμα