Page 12 - Food Service τ. 115

επικαιρότητα
12
FOOD
Service
Δεν σταματά να βρίσκεται κο-
ντά στους πελάτες της η
Megasoft, που συνεχίζει να
επενδύει στην επικοινωνία και
στην εξωστρέφεια, συμμετέχο-
ντας στα σημαντικά γεγονότα
όλων των κλάδων που καλύπτει
με τις εξειδικευμένες εφαρμο-
γές της.
Έτσι και φέτος συμμετείχε
στην επαγγελματική έκθεση
School & Office, που πραγμα-
τοποιήθηκε τον Μάιο για επι-
χειρήσεις που δραστηριοποι-
ούνται στην παραγωγή, εισα-
γωγή και εμπορία σχολικών ει-
δών, ειδών γραφής, αξεσουάρ
και αναλωσίμων γραφείου.
Στο περίπτερο Β25, στον εκθε-
σιακό χώρο MEC Παιανίας, οι
νέοι επαγγελματίες του χώρου
είχαν την ευκαιρία να γνωρί-
σουν και να πειραματιστούν με
τις εξειδικευμένες εφαρμογές
μηχανογράφησης για τα βι-
βλιοχαρτοπωλεία, αλλά και οι
πελάτες της εταιρείας να ενη-
μερωθούν για τις εξελίξεις των
εφαρμογών τους και τις νέες
δυνατότητες.
Η Megasoft, παρά το «ιδιαίτε-
ρο» γενικό κλίμα, συνεχίζει
σταθερά την αναπτυξιακή πο-
ρεία της, εστιάζοντας πάντα
στην αμεσότητα και στην επα-
φή με τους πελάτες της και
ανταποδίδει την εμπιστοσύνη
τους, συμμετέχοντας για 5η
φορά φέτος σε κλαδικό θεσμό,
ενώ μέχρι το τέλος του 2013
έχουν προγραμματιστεί ακόμα
αρκετές συμμετοχές!
Στις Βρυξέλλες μετέφεραν τις
τεχνικές της ελληνικής γα-
στρονομίας και τις δεξιότητές
τους τα μέλη της Λέσχης Αρχι-
μαγείρων Βορείου Ελλάδος,
που συμμετείχαν σε εκδήλωση
στο Ευρωκοινοβούλιο από τις
9
έως τις 11 Απριλίου 2013. Η
εκδήλωση-ημερίδα, που είχε
τίτλο «Η αύξηση της παραγω-
γικότητας των ελληνικών προϊ-
όντων μέσα από την ποιότητα»,
διοργανώθηκε από τον ελληνι-
κής καταγωγής Γερμανό ευρω-
βουλευτή Γιώργο Χατζημαρκά-
κη, ο οποίος και προσκάλεσε
τους Έλληνες chef μέσω της
Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων
Ελλάδος. Στόχος ήταν η ανά-
δειξη των ποιοτικών ελληνικών
αγροτικών προϊόντων στον ευ-
ρωπαϊκό χώρο και η προβολή
της ελληνικής κουζίνας ως
ενός από τα πλεονεκτήματα
του εγχώριου τουρισμού.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β.
Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από
τον πρόεδρο, κ. Γεώργιο Μα-
στροδημήτρη,
και
τον
executive chef, Χρήστο Γκότση,
οι οποίοι παρουσίασαν την το-
πική γαστρονομία της Μακεδο-
νίας και ετοίμασαν πιάτα με
παραδοσιακές συνταγές και
προϊόντα της περιοχής. Οι δύο
chef απέσπασαν θετικά σχόλια
από ευρωβουλευτές, στελέχη
του Ευρωκοινοβουλίου και ξέ-
νων οργανισμών, καθώς και
από τους περίπου 400 προσκε-
κλημένους. Οι εκπρόσωποι της
Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου
Ελλάδος είχαν ακόμα επαφές
με ευρωπαϊκούς φορείς, με
στόχο την ανάπτυξη μελλοντι-
κών συνεργασιών και την
ανταλλαγή γνώσεων σε γα-
στρονομικά ζητήματα.
Η Μακεδονία στην Ευρωβουλή
Megasoft: Αναπτυξιακή πορεία με
τον πελάτη πάντα στο επίκεντρο
Santo Wines:
Νέα εικόνα, νέα
εποχή
Νέα εμφάνιση για την οικο-
γένεια οίνων Santorini
Assyrtiko και Santorini
Nykteri της Santo Wines.
Ο Συνεταιρισμός κάνει το
επόμενο βήμα και, αξιοποι-
ώντας την παγκόσμια ανα-
γνωρισιμότητα και δυναμική
του σαντορινιού αμπελώνα,
παρουσιάζει μία σύγχρονη
εικόνα ενός διεθνούς
brand.
Με πηγή έμπνευσης στοι-
χεία της μοναδικότη-
τας της Σαντορίνης
και του terroir της
όπως η θάλασσα
και η χαρακτηρι-
στική μεταλλικό-
τητα των οίνων
του νησιού, η
αντίθεση του
ηφαιστειογε-
νούς εδάφους
και του πράσι-
νου αμπελιού–
η νέα εικόνα της Santo
Wines αφηγείται αυτή την
ξεχωριστή εμπειρία, γνωρί-
ζοντας ότι απευθύνεται σε
ένα παγκόσμιο κοινό.
Με στόχο τη διακριτική πο-
λυτέλεια και την εκλεπτυ-
σμένη καθαρότητα των
γραμμών, κάθε στοιχείο του
packaging (φιάλη, χρώμα
γυαλιού, ετικέτα, καψύλλιο,
τεχνικές εκτύπωσης) είναι
αποτέλεσμα πολύμηνης με-
λέτης (Concept: EZI Stu -
dios, Καναδάς – Προσαρμο-
γή/υλοποίηση: Salt & Pep -
per, Ελλάδα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις
οπίσθιες ετικέτες των οίνων
Santorini Assyrtiko και Sa -
ntorini Nykteri της Santo
Wines αναγράφονται τα βα-
σικά στοιχεία (όνομα κρασι-
ού, εσοδεία και ποικιλία) και
στη γλώσσα Μπράιγ.