Page 13 - Food Service τ. 115

FOOD
Service
13
επικαιρότητα
Με έμπνευση και επίκεντρο το
συναρπαστικό πλουραλισμό
της ελληνικής γαστρονομίας
και τη διεθνή της απήχηση,
στις 24, 25 και 26 Μαΐου πραγ-
ματοποιήθηκαν στο Μουσείο
Μπενάκη, υπό την αιγίδα του
Υπουργείου Τουρισμού και με
την ευγενική υποστήριξη του
Μουσείου Μπενάκη, οι «Ημέ-
ρες Γαστρονομίας – Ονομασία
Προέλευσης Ελληνική». Μία
πρότυπη διοργάνωση της
Reason to:, φορέα προώθησης
πρωτοβουλιών κοινωνικής ευ-
θύνης, σε συνεργασία με τη
Food Concepts, διακεκριμένη
ομάδα ειδικών στη διεθνή προ-
ώθηση και προβολή ελληνικών
προϊόντων γαστρονομίας, το
Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτο-
νικής και το Πανεπιστήμιο Αι-
γαίου. Βασικός στόχος αυτής
της συλλογικής προσπάθειας
είναι να αποτελέσει σημείο
αναφοράς της σύγχρονης ελ-
ληνικής δημιουργίας και παρα-
γωγής και να δώσει μία δυνα-
τότητα συνάντησης όλων όσοι
ανήκουν στον ευρύτερο χώρο
της γαστρονομίας (παραγω-
γών, δημιουργών, chefs, φορέ-
ων, κοινοτήτων, Ελλήνων και
ξένων επισκεπτών, γευσιγνω-
στών, δημοσιογράφων, επιχει-
ρηματιών, σχεδιαστών πολιτι-
κής κ.λπ.). Οι «Ημέρες Γαστρο-
νομίας – Ονομασία Προέλευ-
σης Ελληνική» στο πλαίσιο αυ-
τό και χάρη στο διαθεματικό
πρόγραμμα των εκδηλώσεών
τους, που φιλοξενήθηκαν
στους χώρους του αίθριου,
του αμφιθεάτρου και του φου-
αγιέ του Μουσείου Μπενάκη,
παρείχαν πολλαπλές δυνατό-
τητες ανάδειξης νέων δημιουρ-
γών, πρωτοβουλιών, προϊό-
ντων, ιδεών και καλών πρακτι-
κών. Επιπλέον, καθώς τα τε-
λευταία χρόνια παρατηρείται η
ανάδυση ενός νέου κινήματος
σκέψης και δράσης με σημείο
αναφοράς τη γαστρονομία, βα-
σική στόχευση αποτελεί η δη-
μιουργία ενός ετήσιου θεσμού
για τον ελληνικό πολιτισμό των
γεύσεων, με επίκεντρο τα πιο
αντιπροσωπευτικά θέματα του
ελληνικού γαστρονομικού γί-
γνεσθαι. Η διοργάνωση μίας
υψηλών προδιαγραφών πολιτι-
στικής εμπειρίας με «ονομασία
προέλευσης ελληνική», απευ-
θύνεται για πρώτη φορά και
στους ξένους επισκέπτες της
Αθήνας, γι’ αυτό και στρατηγι-
κά επιλέχθηκε ως μήνας διεξα-
γωγής ο Μάιος, μήνας έναρξης
της αιχμής της τουριστικής
επισκεψιμότητας στη χώρα
μας.
Ημέρες Γαστρονομίας: Πρότυπη διοργάνωση
για τον πολιτισμό της ελληνικής γαστρονομίας
Η φετινή συμμετοχή της
MAKRO Cash & Carry στη
διεθνή έκθεση τροφίμων
και ποτών DETROP στη
Θεσσαλονίκη προσέλκυσε
πλήθος κόσμου και επαγ-
γελματιών κυρίως από το
χώρο της μαζικής εστία-
σης. Στον 8ο διεθνή διαγω-
νισμό μαγειρικής Νότιας
Ευρώπης, η MAKRO Cash
&
Carry συμμετείχε ως
χρυσός χορηγός, παρου-
σιάζοντας τη μεγάλη γκά-
μα των προϊόντων και των
νέων υπηρεσιών της. Τα
προϊόντα ιδιωτικής ετικέ-
τας, οι νέες υπηρεσίες
delivery, καθώς και η πα-
ρουσίαση της ολοκληρω-
μένης σειράς καφέ RIOBA
αποτέλεσαν τους πρωτα-
γωνιστές εκείνων των ημε-
ρών.
Η εξαιρετική ποιότητα, η
φρεσκάδα και τα αρώματα
των προϊόντων της MAKRO
αναδείχθηκαν μέσω των
διαγωνισμών μαγειρικής
και επιβραβεύθηκαν από
τους κριτές της WACS
(
World Association of
Chef’s Society).
Επιπλέον, εκπρόσωποι της
WACS απέδωσαν τα εύση-
μα στη MAKRO Cash &
Carry και ανανέωσαν το
ραντεβού για το Παγκό-
σμιο Συνέδριο των Chefs
από όλες τις χώρες το
2016
στην Αθήνα!
Η ΜAKRO στην DETROP
ALFA: Ανώτερη
ποιότητα με
αποδείξεις
Η Alfa, η εταιρεία που δημιουργεί καθη-
μερινά γευστικά προϊόντα ζυμωμένα με
μεράκι και εκλεκτά υλικά, καινοτομεί για
ακόμα μία φορά, σηματοδοτώντας τα
προϊόντα της με αναγνωρίσιμα σύμβολα
ανώτερης ποιότητας.
Είναι τα σύμβολα που αποδεικνύουν ότι
επιλέγονται πάντα οι αγνότερες πρώτες
ύλες και ακολουθούνται οι πιο αυστηροί
ποιοτικοί έλεγχοι, σύμφωνα με τα διεθνή
πρότυπα, σε όλη τη διαδικασία παραγω-
γής.
Έτσι, διασφαλίζεται η υψηλή διατροφική
αξία των προϊόντων της και διατηρείται η
αγνότητα και η νοστιμιά τους.
ola-poiotitas