Page 42 - Food Service τ. 116

42
cover
story
FOOD
Service
K
εφτεδάκια με barbeque sauce, κοτομπουκιές με μου-
σταρδομαγιονέζα, τορτίγια με μορταδέλα είναι τα εδέ-
σματα που συναγωνίζονται το alter ego της μπίρας, τα
λουκάνικα! Ζουμερά, λιπαρά, μαλακά στο εσωτερικό
τους, τραγανά στο εξωτερικό τους, κανείς δεν μπορεί
να βρει καλύτερο συνδυασμό. Τι είναι αυτό που έκανε μόδα το
λουκάνικο και την μπίρα; Είναι το Octoberfest ή μήπως είναι η Διε-
θνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου όχι απλώς κυριαρχεί το
λουκάνικο και η μπίρα, αλλά είναι οι πρωταγωνιστές των δύο αυ-
τών μεγάλων γιορτών; Την τελευταία πενταετία οι Έλληνες αλλα-
ντοποιοί δημιουργούν εξαιρετικά λουκάνικα. Αναζητώντας τα στην
αγορά εντοπίσαμε τα εξής:
Ιδιαίτερα λουκάνικα:
Λουκάνικα με Τυρολουκάνικο, βουβαλίσιο
λουκάνικο χωρίς συντηρητικά.
Λουκάνικα ξένων χωρών:
Τσέχικο ντοσκάια, currywrust (με κά-
ρι), brudwrust (λευκό).
Παραδοσιακά λουκάνικα:
Τζουμαγιάς (λεπτά και κοντά), Καρδί-
τσας (πράσο), Tρικάλων (κρεμμύδι), Σιθωνίας και Μάνης (με πορ-
τοκάλι), Χανίων (με κόκκινο κρασί).
Λουκάνικα με ελληνικά προϊόντα:
Γαλοπούλα και σπανάκι, χοι-
ρινό λουκάνικο με λιαστή ντομάτα, σαλάμι λουκάνικο με αντιοξει-
δωτικά (λειτουργικό τρόφιμο).
Ιδέες και
προτάσεις
Τα εδέσματα της μπίρας