Page 48 - Food Service τ. 116

FOOD
Service
48
cover
story
Μ
ικρές ζυθοποιίες σε όλη την ελληνική επικράτεια που
παράγουν νέου τύπου μπίρες και κερδίζουν τις προ-
τιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και των ξέ-
νων επισκεπτών στη χώρα οδηγούν στο συμπέρασμα
ότι σύντομα η εγχώρια μπίρα θα είναι το καινούργιο
success story!
Magnus Magister
Με έδρα το νησί των Ιπποτών, η Ροδίτισσα Magnus Magister πα-
ράγεται σε ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια της εταιρείας
Παπαδημητρίου Εμμ. Α.Ε στην περιοχή Δαματριά του νησιού. Η
Magnus Magister, το κατεξοχήν προϊόν της εταιρείας, είναι μία
εξαιρετικής ποιότητας μπίρα, τύπου Premium Lager, η οποία πα-
ράγεται με παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης χωρίς την προσθήκη
συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών. Το όνομα της μπίρας
σημαίνει Μεγάλος Μάγιστρος παραπέμποντας στην ιστορική πε-
ρίοδο των Ιπποτών της Ρόδου. Το Magnus Magister δηλώνει το
ανώτατο αξίωμα της ιεραρχίας, του πρώτου των πρώτων. Σύμφω-
να με την εταιρεία: «Με αυτό το όνομα η εταιρεία εκφράζει το
όραμά της να γίνει η Magnus Magister η πρώτη σε επιλογή μπίρα
της αγοράς.»
Κερκυραϊκή Ζυθοποιία
Σε ένα μικρό χωριό της βόρειας Κέρκυρας, στον Αρίλλα, βρί-
σκεται το ζυθοποιείο της Κερκυραϊκής ζυθοποιίας όπου παράγο-
νται οι μπίρες Ionian Epos, Real Ale Bitter, Real Ale Special, Royal
Ionian και Ionian Gold. Όλες οι μπίρες της Κερκυραϊκής ζυθοποι-
ίας είναι αφιλτράριστες και απαστερίωτες, με αποτέλεσμα να
έχουν μικρή διάρκεια κατανάλωσης.
n
Ionian Epos:
Μπίρα διπλής ζύμωσης με την προσθήκη αγνού
μελιού ανθέων.
n
Real Ale Bitter:
Αφροζύμωτη μπίρα με ποικιλία καβουρδισμένης
βύνης και αίσθηση καφέ και bitter σοκολάτας.
n
Real Ale Special:
Αφροζύμωτη μπίρα με καραμελωμένη βύνη
και μαγιές, με φρουτώδη αρώματα.
n
Royal Ionian Pilsner:
Φρέσκια αρωματική ξανθιά μπίρα με απα-
λό, χαρακτήρα και ευχάριστη πικράδα.
n
Ionian Gold:
Φρέσκια βαρελίσια Lager με διακριτικό άρωμα,
ντελικάτη γεύση και ελαφρύ σώμα.
Delphi Beer
Δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπίρας από την Ελλάδα, η Ντία
Παπανικολάου και ο Γιώργος Κωστόπουλος, και ένας βραβευμέ-
νος επαγγελματίας ζυθοποιός από την Ιταλία, ο Davide Zingareli,
βρέθηκαν «τυχαία» και αποφάσισαν να φτιάξουν στην Ελλάδα μία
τελείως καινούργια μπίρα, την Delphi. «Έψησαν» την πρώτη τους
παρτίδα στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο του Davide
στην Ιταλία και το γευστικό αποτέλεσμα έκανε
την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά στις αρ-
χές Ιουνίου 2013. Mία μεσογειακή μπίρα, ανοι-
χτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική
και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο κι επί-
γευση. Μία μη παστεριωμένη μπίρα που ζυμώ-
νεται με τον παραδοσιακό τρόπο στο μπουκάλι.
Από τον Σεπτέμβριο η Delphi Beer διατίθεται σε
όλη την Ελλάδα, αποκλειστικά και μόνο από την
παραγωγή της στο νέο υπερσύγχρονο ζυθοποι-
είο της ΕΛΙΞΗ Α.Ε. στη Χαλκίδα. Μία καινούργια
premium μπίρα που φιλοδοξεί να κατακτήσει το ελληνικό, και όχι
μόνο, απαιτητικό κοινό, μια και οι εμπνευστές της προσβλέπουν
και στην ανταπόκριση των ξένων αγορών. H Delphi Beer κυκλοφο-
ρεί σε μη επιστρεφόμενες φιάλες των 750ml και σερβίρεται στους
7
°C.
Status
Η «Θεσσαλονικιά» Status Beer, σύμφωνα με τους ιδρυτές της,
είναι «η πρώτη ελληνική μπίρα Deluxe». Μία ομάδα νέων με επικε-
φαλής το ζυθολόγο Βασίλη Στεργίου, απόφοιτο του Πολυτεχνείου
του Μονάχου, εισάγει τη Status στην κατηγορία μπίρας Deluxe. H
Status παράγεται με δύο είδη βύνης (κριθαριού και σιταριού) και
με τη μέθοδο της τριπλής έγχυσης στο ζυθοβραστήριο. Είναι βυ-
θοζυμωτή, αλλά υφίσταται θερμοκρασία κύριας ζύμωσης κάτω
των 4°C, όταν οι κλασικές μπίρες ζυμώνονται στους 7-13°C.
Η θερμοκρασία έχει μεγάλη σημασία στην ωρίμανση της νέας
μπίρας Status Deluxe. Με αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη
και στην κύρια ζύμωση, αυξάνεται ο χρόνος διατηρησιμότητας και
δημιουργείται σταθερός αφρός κατά το σερβίρισμα, εντείνοντας
την αίσθηση της απόλυτης μοναδικής γεύσης Status Deluxe.
Με μοναδική συνταγή του Έλληνα ζυθολόγου, η Status ξεκινάει
το ταξίδι της από τη Θεσσαλονίκη, τόπο γέννησης του δημιουρ-
γού της, και θα διατίθεται κατ’ αρχάς σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
πέντε αστέρων σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρ-
κυρα, Ρόδο, Κρήτη και σε επιλεγμένους high class προορισμούς,
όπως και σε hype Bars και εστιατόρια.
Σχολιάζοντας το λανσάρισμα της Status στην ελληνική αγορά, ο
κ. Βασίλης Στεργίου ανέφερε: «Ο Έλληνας και ο καθένας που ζει
στην Ελλάδα σήμερα έχει πάθος μέσα του, έχει προσδοκίες, πρέ-
πει να έχει πίστη σ’ αυτό που κάνει. Με την μπίρα Status θέλουμε
να δείξουμε πως το να είσαι Έλληνας σημαίνει ότι πρέπει να είσαι
έτοιμος να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις, αλλά και ότι η κάθε μέ-
ρα που σε περιμένει δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να κάνει τα
όνειρα πραγματικότητα».
Νέα προϊόντα
H αγορά της μπίρας