Page 49 - Food Service τ. 116

FOOD
Service
49
Φρέσκια Mπύρα Χίου
Η Φρέσκια Μπύρα Χίου, House Ale, παράγεται
και εμφιαλώνεται στον Κάμπο της Χίου. ζυμώνε-
ται αργά, παραδοσιακά, σε περιορισμένης πο-
σότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα
πρόσθετα. Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς παστε-
ρίωση και φιλτράρισμα, διατηρώντας έτσι αναλ-
λοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτι-
κά χαρακτηριστικά της. Κάθε παρτίδα της είναι
μοναδική.
Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδο-
ειδών, ενώ το σώμα έχει φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα.
Μπίρα Νήσος
Οι ιδρυτές της «Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο», Αλέ-
ξανδρος Κουρής, Μάγια Τσόκλη, Ελίνα και Κωστής Δάλλας, όπως
αναφέρουν: «Είμαστε άνθρωποι της θάλασσας και των Κυκλάδων.
Αγαπάμε το αρχιπέλαγος και πιστεύουμε ότι μόνο η παραγωγή
μπορεί να συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη της χώρας και των νησιών
μας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις δυνάμεις μας σ’ έναν τόπο και σ’
ένα προϊόν που μας εμπνέουν: Τις Κυκλάδες, την Τήνο και την
Μπίρα!». Ο κύριος σκοπός της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην
ιστοσελίδα της: «Είναι η τοπική, κυκλαδίτικη παραγωγή, εμφιάλω-
ση και χονδρική διάθεση μπίρας υψηλών ποιοτικών προδιαγρα-
φών.» Οι ιδρυτές της επιθυμούσαν να δημιουργήσουν μία μπίρα
«
ζωντανή» και φρέσκια, με τη μέγιστη δυνατή γεύση και διατροφι-
κή αξία. Για το λόγο αυτό, η ΝΗΣΟΣ δεν υποβάλλεται σε θερμική
επεξεργασία (παστερίωση/flash pasteurization) και δεν προστίθε-
νται συντηρητικά.
Η μπίρα σταθεροποιείται με μικροφιλτράρισμα, ενώ προτείνου-
με να διατηρείται πάντα στο ψυγείο στους +4 ~6°C. Η Νήσος χα-
ρακτηρίζεται ως μία μπίρα με κυκλαδίτικο χαρακτήρα που συνο-
δεύει ιδανικά ψάρι, θαλασσινά, ψητά σχάρας και κοτόπουλο.
Μπίρα Mythos
Η Mythos γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1997 και αποτελεί μία μπί-
ρα Lager με πλούσιο αφρό, λαμπερό ξανθό χρώμα και δροσιστική
γεύση. Παρασκευάζεται στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ενώ στο ενερ-
γητικό της διαθέτει μεγάλο αριθμό βραβεύσεων και διακρίσεων
από διεθνείς οργανισμούς. Η συνταγή της μπίρας Mythos ήταν
αποτέλεσμα συνδυασμού της εξειδίκευσης του Έλληνα Master
Brewer της «Μύθος ζυθοποιία» με τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία
που απέκτησε η ζυθοποιία από τις συνεργασίες με σημαντικές ευ-
ρωπαϊκές σχολές μπίρας, όπως η Γερμανική, η Ιρλανδέζικη, η Δα-
νέζικη και η Γαλλική. Ύστερα από γευστικές δοκιμές από ειδικούς
και καταναλωτές, δημιουργήθηκε η αυθεντική συνταγή που προ-
σφέρει μία ευκολόπιοτη μπίρα με πλούσιο αφρό, λαμπερό ξανθό
χρώμα και ευχάριστη δροσιστική γεύση. Η Mythos εξάγεται σήμε-
ρα σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.
Η Αθηναϊκή ζυθοποιία έχει μακροχρόνια παρουσία στην Ελλάδα
συμπληρώνοντας φέτος 50 χρόνια. Με τρία εργοστάσια σε Αθήνα,
Θεσσαλονίκη, Πάτρα, και το εμφιαλωτήριο στη Λαμία, η Αθηναϊκή
ζυθοποιία θεωρείται ένας ισχυρός «παίκτης» στον κλάδο της μπί-
ρας. Από το 1963 η Αθηναϊκή ζυθοποιία παράγει και συσκευάζει
στην Ελλάδα πλήθος προϊόντων μπίρας όπως
είναι οι:
n
ΑΛΦΑ:
Mία δροσερή, ελαφριά, ξανθιά lager
μπίρα που πίνεται εύκολα και διαθέτει πλούσιο
αφρό. Με απαλό άρωμα βύνης και μαγιά και
5%
αλκοόλ.
n
ΒΙΟΣ 5:
Η ΒΙΟΣ 5 είναι η πρώτη μπίρα στον
κόσμο που παράγεται από τη ζυθοποίηση πέ-
ντε –ελληνικής προέλευσης– δημητριακών. To
2012
βραβεύτηκε στα παγκόσμια βραβεία και-
νοτομίας Sial D'Or στο Παρίσι, ως το πλέον και-
νοτόμο προϊόν.
Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.
Η Ολυμπιακή ζυθοποιία Α.Ε. αποτελεί μία αμιγώς ελληνική και
δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο
του 2010. Είναι κάτοχος των σημάτων της premium lager FIX
Hellas, της πρώτης και ιστορικότερης ελληνικής μπίρας, και της
premium lager FIX Dark, που δημιούργησε μία νέα κατηγορία στην
εγχώρια αγορά της μαύρης μπίρας. Το υπερσύγχρονο ιδιόκτητο
ζυθοποιείο της Ολυμπιακής ζυθοποιίας στο οποίο παράγονται όλα
τα προϊόντα της βρίσκεται στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύ-
βοια. Από την πρώτη στιγμή, η Ολυμπιακή ζυθοποιία έχει έμπρα-
κτα αποδείξει ότι, παράλληλα με το επενδυτικό της πρόγραμμα,
είναι σταθερά προσηλωμένη στην εξέλιξη της αγοράς της μπίρας
στην Ελλάδα, στην ουσιαστική συνεισφορά στην εθνική οικονομία,
στην υπεύθυνη επένδυση στην πρώτη ύλη και στη στήριξη του
Έλληνα αγρότη και παραγωγού.
Την ίδια στιγμή η Ολυμπιακή ζυθοποιία αποτε-
λεί παράδειγμα της υγιούς ελληνικής επιχειρη-
ματικότητας και στο εξωτερικό, μεταφέροντας
την υψηλή ποιότητα και γεύση της ελληνικής
μπίρας σε 18 σύγχρονες διεθνείς αγορές.
n
FIX Hellas:
Η FIX Hellas συμπληρώνει σε λίγο
τα 150 χρόνια επώνυμης παρουσίας στην Ελλά-
δα. Η FIX Hellas αποτελεί μία premium lager
επιλογή και διατίθεται σε συσκευασίες επιστρε-
φόμενων φιαλών 500ml και 330ml, αλουμινέ-
νιων κουτιών 500ml και 330ml και στο παραδο-
σιακό one way μπουκάλι των 330ml, ενώ διατί-
θεται και σε βαρέλι 30lt.
n
FIX Dark:
Μία μαύρη lager μπίρα με αισθητή
στρογγυλεμένη πικράδα και πλούσιο, κρεμώδη
αφρό. Στο μπουκέτο των αρωμάτων της κυριαρχεί η φρεσκάδα με
αρώματα μήλου, μπανάνας, καραμέλας και φρεσκοψημένης βύ-
νης. Διατίθεται σε one way φιάλη των 330ml και σε μαύρο mat
κουτί 330ml, ενώ διατίθεται και σε βαρέλι 30lt.
Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (εzα)
Η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία Αταλάντης είναι μία ελληνό-
κτητη εταιρεία, η οποία συμμετέχει ενεργά στην αποκεντρωμένη
ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Διαθέτει στην Αταλάντη Φθιώτιδας ένα σύγχρονο εργοστάσιο
ζύθου όπου παράγει την Pils Hellas, την BLUE Island, την BERLIN
premium lager και τη νέα ζ Hellenic Pilsener Beer. Παράλληλα, έχει
αναπτύξει την εμπορία διεθνώς αναγνωρισμένων σημάτων ανάμε-
cover
story