Page 11 - Food Service τ. 118

FOOD
Service
11
επικαιρότητα
Έναν ακόμη θρίαμβο σημείωσε
η Λέσχη Αρχιμαγείρων-Ζαχα-
ροπλαστών Βορείου Ελλάδας,
αυτήν τη φορά στο 12ο Διε-
θνές Φεστιβάλ Μαγειρικής
Κωνσταντινούπολης. Στο δια-
γωνισμό που διεξήχθη στο Διε-
θνές Εκθεσιακό Κέντρο TUYAP
EXHIBITION της Πόλης, με τη
συμμετοχή έμπειρων chef από
23
χώρες, τα μέλη της ελληνι-
κής αποστολής κατέκτησαν
συνολικά έξι μετάλλια, 3 αργυ-
ρά και 3 χάλκινα. Οι chef της
Λέσχης άφησαν για άλλη μία
φορά τις καλύτερες εντυπώ-
σεις για την εγχώρια γαστρο-
νομία και απέδειξαν ότι οι ελ-
ληνικές γεύσεις μπορούν να
κατακτήσουν όλο τον κόσμο.
Έχοντας απέναντί τους δύσκο-
λους αντιπάλους, οι chef Νικό-
λαος Αλμπάνης και Αθηνά Γκα-
μπούρα απέσπασαν από ένα
αργυρό μετάλλιο, διαγωνιζόμε-
νοι στην κατηγορία «ψάρι», ενώ
στην ίδια κατηγορία διακρίθη-
καν με χάλκινο μετάλλιο οι chef
Δημήτριος Πλουμής και Γεώρ-
γιος Ψύλλος. Χάλκινο μετάλλιο
στην κατηγορία «μοντέρνα
κουζίνα» απέσπασε ο chef Κων-
σταντίνος Γεωργατζάς. Σε
ομαδικό επίπεδο η ελληνική
αποστολή κατέκτησε αργυρό
μετάλλιο στην Team Grand Prix
κατηγορία (μενού 3 πιάτων με
άγνωστα υλικά).
Την αποστολή συνόδευαν ο Γε-
ώργιος Μαστροδημήτρης,
πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμα-
γείρων- Ζαχαροπλαστών Βο-
ρείου Ελλάδας και το μέλος
του Δ.Σ. Γκότσης Χρήστος,
team manager της ομάδας.
Στήριξη παρείχε το μαγειρικό
τμήμα του ΙΕΚ Σερρών. Το φε-
στιβάλ διεξήχθη από τις 13
έως τις 16 Φεβρουαρίου 2014.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων ευχαρι-
στεί τους χορηγούς-συνεργά-
τες της Λέσχης: Ginox, ΔΕΘ –
Helexpo, Pyramis, makro,
Panaritis, Egem, Οργανισμό
Τουρισμού Χαλκιδικής, Food
Festival Θεσσαλονίκης.
6
μετάλλια για την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη
H νέα σειρά muffins της
Délifrance, με αυθεντικές αμε-
ρικανικές συνταγές και πρώ-
τες ύλες υψηλής ποιότητας,
ήρθε για να ικανοποιήσει ακό-
μη και τους πιο απαιτητικούς
ουρανίσκους.
Σε επτά μοναδικές και λαχτα-
ριστές γεύσεις: μπανάνα με
bitter σοκολάτα και κομμάτια
σοκολάτας γάλακτος, βανίλια
με καραμέλα βουτύρου και
καβουρδισμένα φουντούκια,
σοκολάτα με πραλίνα και κομ-
μάτια bitter σοκολάτας, βανί-
λια με βερίκοκο και κρυσταλ-
λική ζάχαρη, σοκολάτα με
λευκή σοκολάτα και crumble,
βανίλια με πραλίνα και κομμά-
τια σοκολάτας γάλακτος και
βανίλια με μύρτιλα και
crumble. Παρασκευασμένα
με γαλλικό αλεύρι της Grands
Moulins de Paris, φρέσκα αυ-
γά και φρούτα και αυστηρά
επιλεγμένες ποικιλίες γνήσιας
σοκολάτας, είναι βέβαιο ότι
θα συναρπάσουν τους πελά-
τες και θα αποτελέσουν πόλο
έλξης για ακόμη περισσότε-
ρους!
Délifrance: Nέα
αυθεντικά muffins
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός
Στρατηγικού Σχεδιασμού, το
Επιμελητήριο Ηλείας, ο Δήμος
Ήλιδας και η Περιφερειακή
Ενότητα Ηλείας διοργάνωσαν
το 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλά-
δα» στην Ηλεία, το οποίο τελεί
υπό την αιγίδα του Υπουργείου
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφί-
μων, της Ένωσης Περιφερειών
Ελλάδας και της Κεντρικής
Ένωσης Επιμελητηρίου Ελλά-
δας. Το φεστιβάλ πραγματοποι-
ήθηκε στις 14, 15 και 16 Φε-
βρουαρίου 2014 στο Κλειστό
Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας.
Το φεστιβάλ είχε ως στόχο την
επαφή της τοπικής κοινωνίας
με τα προϊόντα του νομού, κα-
θώς και άλλων προϊόντων από
όλη την περιφέρεια.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που
αναδεικνύει την τοπική ταυτό-
τητα και την κουλτούρα κάθε
τόπου, με τη συμμετοχή ιδιαίτε-
ρων προϊόντων από διάφορες
περιοχές της Ελλάδας όπως
Χανιά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κο-
ρινθία, Λάρισα, Καβάλα, Αιτω-
λοακαρνανία, Αχαΐα, Εύβοια,
Αρκαδία, Μεσσηνία, Δράμα,
Αργολίδα.
Οι chef του φεστιβάλ παρου-
σίασαν παραδοσιακά πιάτα από
πολλές περιοχές της Ελλάδας
όπως: Κρητικό Γαμοπίλαφο,
Παστιτσάδα Κέρκυρας, Φάβα
Σαντορίνης.
2
ο Φεστιβάλ «Κερνάμε
Ελλάδα»
Η ελληνική αποστολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας στην Κων-
σταντινούπολη.