Page 10 - Food Service τ. 118

επικαιρότητα
10
FOOD
Service
Μία νέα πολυτελή αίθουσα στο
Αιγάλεω άνοιξε και περιμένει
να φιλοξενήσει τις πιο όμορ-
φες στιγμές της ζωής σας.
Ένας σύγχρονος και λιτός χώ-
ρος, προσεγμένος στην κάθε
λεπτομέρεια, το φιλόξενο και
ζεστό περιβάλλον και το έμπει-
ρο προσωπικό δημιουργούν
έναν μοναδικό συνδυασμό που
θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες
σας για μία απόλυτα επιτυχη-
μένη δεξίωση.
Ο επιχειρηματίας Τρύφωνας
Σπυρίδων εμπιστεύτηκε την Α.
&
Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ και τους αν-
θρώπους της, για τη μελέτη, το
σχεδιασμό και τον πλήρη εξο-
πλισμό της κουζίνας του
catering. Η εταιρεία, συνεργα-
ζόμενη με τους καλύτερους οί-
κους τους εξωτερικού, εξόπλι-
σε την κουζίνα του Ελαιών Γη
διαθέτοντας υπερσύγχρονα
μηχανήματα με όμορφο design
και κατασκεύασε όλα τα ανο-
ξείδωτα που απαρτίζουν το χώ-
ρο όπως ερμάρια, χοάνες, πά-
γκους εργασίας, λάντζες και
ψυγεία.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματο-
ποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Φε-
βρουαρίου 2014 το 1ο Συνέ-
δριο GReat Kouzina στο συνε-
δριακό κέντρο του Metropoli-
tan Expo, στο πλαίσιο της έκ-
θεσης HORECA 2014, το οποίο
παρακολούθησαν περίπου 600
άτομα.
Το θέμα του συνεδρίου GReat
Kouzina ήταν να δοθεί ταυτό-
τητα στην ελληνική κουζίνα του
σήμερα, με σκοπό την παγίωσή
της, τόσο εντός όσο και εκτός
των συνόρων.
Πολλοί οι ομιλητές από όλους
τους συναφείς χώρους: Για-
λούρης Αθανάσιος (αντιπρόε-
δρος FORUM A.E.), Γκίκα Βα-
σιλική (οινολόγος), Ηλιόπου-
λος Γεώργιος (φυσικός/συγ-
γραφέας), Ιγγλέζου Βίκυ (γενι-
κή διευθύντρια Μανιατάκειο
Ίδρυμα), Καρούμπας Μιλτιά-
δης (πρόεδρος ΛΑΕ), Κατσα-
ρός Νικόλαος (επιστημονικός
συνεργάτης ΛΑΕ), Κλινάκη
Ελένη (ιατρός Πανεπιστημίου
Αθηνών), Κουτρουλιά Αλεξία
(
γενική διευθύντρια Palmie
Bistrot), Νικολοπούλου Νίκη
(
προϊσταμένη Ποιοτικού Ελέγ-
χου ΕΟΤ), Παπαλαζάρου Ανα-
στάσιος (διαιτολόγος-διατρο-
φολόγος), Σμαρνάκης Ιωάννης
(
πρόεδρος Τεχνολόγων Τροφί-
μων ΠΕΤΕΤ Αττικής), Σουλιώ-
της Ανδρέας (ερευνητής Χαρο-
κόπειο Πανεπιστημίο), Τσιγαρί-
δα Ειρήνη (ΕΦΕΤ προϊσταμένη
της Δ/νσης Διατροφικής Πολι-
τικής και Ερευνών), οι οποίοι
έδωσαν τις βάσεις για το νέο
εγχείρημα της Λέσχης Αρχιμα-
γείρων Ελλάδας.
Στο συνέδριο απηύθυναν χαι-
ρετισμούς οι κ.κ. Κουράσης
Γεώργιος (ΠΟΕΣΕ) και Χουδα-
λάκης Νίκος (FORUM A.E.).
Παράλληλα, τα μέλη της Λέ-
σχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
παρουσίασαν αντιπροσωπευτι-
κά πιάτα του εγχειρήματος
GReat Kouzina.
Συνέδριο GReat Kouzina
ΕΛΑΙΩΝ ΓΗ, ένα πολυτελές
catering στο Αιγάλεω
Τα Ελ3Π για
κλειστά φιαλίδια
σε εστιατόρια
και ελέγχους
εισαγωγών
ελαιολάδου
Από τον Ιούλιο του 2013 τα
Ελ3Π (Ελαιοκομικά Προϊό-
ντα Πιστοποιημένης Ποιό-
τητας) είχαν ζητήσει με
υπόμνημα την αυστηροποί-
ηση των ελέγχων και την
καθιέρωση των κλειστών
φιαλιδίων ελαιολάδου στα
εστιατόρια. Στην άμεση επι-
καιρότητα είναι ο έλεγχος
της αυθεντικότητας και της
ποιότητας των ελαιολάδων.
Επίσης, η υποχρέωση των
εστιατορίων για κλειστά
φιαλίδια ελαιολάδου. Τα
Ελ3Π από τον Ιούλιο του
2013
είχαν θέσει με γραπτό
υπόμνημά τους προς το
Υπουργείο Αγροτικής Ανά-
πτυξης και Τροφίμων μετα-
ξύ άλλων τα εξής:
1)
Την υποχρεωτική καθιέ-
ρωση της χρήσης κλειστών
φιαλιδίων ελαιολάδου σε
ξενοδοχεία, εστιατόρια και
καφέ (HO.RE.CA.).
2)
Την ενίσχυση των ελέγ-
χων για την προστασία από
φαινόμενα αθέμιτου αντα-
γωνισμού και την υπεράσπι-
ση της αυθεντικότητας και
γνησιότητας των ελαιολά-
δων, θέμα τραγικά επίκαιρο
φέτος λόγω της ανάγκης
προστασίας από παράτυ-
πες εισαγωγές-ελληνοποιή-
σεις ελαιολάδων.
Τα Ελ3Π κάνουν δημόσια
έκκληση στην πολιτεία να
επισπεύσει τις σχετικές
αποφάσεις.
Στιγμιότυπο από το συνέδριο Great Kouzina.