Page 58 - Food Service τ. 118

FOOD
Service
58
Τ
ο Με Ζεν έχει πάρει
το όνομά του από το
λογοπαίγνιο της κα-
τάστασης διαλογι-
σμού κατά την κατα-
νάλωση αποσταγμάτων και των
συνοδευτικών τους μεζέδων. Οι
ιδιοκτήτες ήθελαν να δώσουν
έμφαση όχι απλώς στην κατα-
νάλωση του τσίπουρου, που εί-
ναι και το βασικό του στοιχείο,
αλλά στην απόλαυση και στην
ευφορία που προκαλεί.
Η ιδέα…
Η ιδέα γεννήθηκε και ωρίμα-
σε τρώγοντας τάπας στη Βαρ-
κελώνη, πίνοντας παλαιωμένες
γκράπες στη Ρώμη και καταλή-
γοντας για τσίπουρα στο Βόλο.
Είναι ένα τσιπουράδικο νέας
εποχής, με ανοικτή κουζίνα-
μπαρ, στο κτήριο της ιστορικής
Ερωφίλης στον πεζόδρομο της
Αλοννήσου, στο κέντρο του
Βόλου. Η πέτρινη παραδοσια-
κή μονοκατοικία, οι μεγάλες
γυάλινες επιφάνειες με επάλ-
ληλα τζάμια σε συνδυασμό με
την ψηλή οροφή δίνουν την αί-
σθηση του «έξω» και το καλο-
καιριού. Ένας αποστακτήρας
με χαλκοσωλήνες που «τρέ-
χουν» στους τοίχους, ένα εμ-
φανές καπνιστήριο και ο συν-
δυασμός τσιμέντου, παλαιωμέ-
νου μετάλλου και ακατέργα-
στου ξύλου δίνουν έμφαση
στην απόσταξη και στην παλαί-
ωση.
Chef είναι ο Βολιώτης Μιχά-
λης Πουλαράκης, με θητεία με-
ταξύ άλλων σε πεντάστερα ξε-
νοδοχεία, με τελευταίο σταθμό
ως sous chef στο Xenia Βόλου.
Ιδιοκτήτες είναι ο Ανδρέας Δια-
κοδημήτρης (πρώην διευθυ-
ντής στο Xenia Βόλου) και ο
Τα τελευταία χρόνια η εγχώρια εστίαση εκσυγχρονίζεται φέρνοντας στο προ-
σκήνιο πρώτες ύλες με διαχρονική αξία. Μία τέτοια περίπτωση είναι και το
εστιατόριο Με Ζεν το οποίο έκανε πρόσφατα τα εγκαίνιά του στην πόλη του
Βόλου δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τσίπουρο…
Μία νέα ιδέα με
βάση το τσίπουρο
Mε Ζεν
έρευνα