Food Service τ. 136

21 IDEAS ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα • 2 φλιτζάνια τσαγιού τραχα- νά, ξινό • 4 μικρά κολοκυθάκια • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαι- όλαδο • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, ψιλοκομμένο • 1 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέ- ρα τριμμένη • ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο αγελαδινό • 1 φλιτζάνι τσαγιού σύγκλινο σε κύβους • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλο- κομμένο • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 2 αυγά Συμβουλή: Το πόσα λεπτά θα αφήσετε το αυγό μάτι εξαρτάται από το πόσο ψημένο θέλετε τον κρόκο. Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 27’ Εκτέλεση 1. Σε μια κατσαρόλα βράστε τον τραχανά σε 4 φλιτζάνια αλατισμένο νερό για 3΄ και σουρώστε τον. 2. Κόψτε τα κολοκυθάκια και το σύγκλινο σε κυβάκια. 3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σύγκλινο και τα κολοκυθάκια για 2΄- 3΄. 4. Προσθέστε τον τραχανά και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλο 1΄. 5. Ρίξτε το τυρί, το γάλα, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο κι ανακατέψτε. 6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. 7. Μεταφέρετε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές με αποσπώμενο στεφάνι διαμέτρου 5-7cm και ψήστε για 20΄. Στη συνέχεια, αποσύρετε από τον φούρνο και με ένα κουτάλι πιέστε στο κέντρο και σπάστε από ένα αυγό. 8. Βάλτε ξανά στο φούρνο για 3΄- 4΄. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό. Τραχανότουρτα με σύγκλινο κι αυγό μάτι Εφόσον επιλέξετε να εντάξετε συνταγές brunch στο μενού της επιχείρησής σας, θα περάσετε στο πάνθεον των up to date εστιατόριων και θα έχετε ένα δυνατό σημείο πώλησης, ενώ παράλληλα θα αυξήσετε και το ηλικιακό εύρος των πελατών σας, κερδίζοντας τους πλέον απαιτητικούς της σύγχρονης γενιάς, τους Millennials. Αυτή η γενιά πελατών είναι περισσότερο συνει- δητοποιημένη για την ποιότητα των υλικών που συνθέτουν τα πιάτα τους κι εν- διαφέρονται για τη διατροφική τους αξία. Το brunch είναι ένα πιάτο που τους τα προσφέρει αυτά, καθώς είναι απαλλαγμέ- νο από σάλτσες και βούτυρα και διακρίνεται από απλότη- τα, αφού αποτελείται από 4-5 υλικά το πολύ. Επίσης, είναι ένα πιάτο που πέρα από τη γευστικότητα των συστατικών που το αποτε- λούν ενέχει και μια ελευθερία, αφού δίνει την επιλογή στους καταναλωτές να το απολαμ- βάνουν σε καφέ κι εστιατόρια ό,τι ώρα εκείνοι επιθυμούν. Ένας δημιουργικός και ψαγμένος chef μπορεί να δώσει περισσότερη εμπορική αξία στο εστι- ατόριό σας και θα διαφοροποιήσει σημαντικά το μενού της επιχείρησής σας με την γαστρονομική του φαντασία. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα brunch menu που δε θα περιέχει παραδοσιακά υλικά (αυγά, βούτυρο κ.λπ. ), αλλά ασπράδια, αβοκάντο, σιρόπι σφενδάμου, superfoods και χυμούς αποτοξίνωσης με βιο- λογικά φρούτα εποχής. Ωστόσο, εάν είστε υπέρμα- χος της παράδοσης, μπορείτε να μετατρέψετε ένα κλασικό πιάτο σε ενδιαφέρον brunch, όπως είναι η συνταγή που πα- ραχώρησε στο Food Service η καταξιωμένη chef, Μυρσίνη Λαμπράκη. Η πρωτότυπη, εύκολη και γευστική συνταγή «Τραχανό- τουρτα με σύγκλινο κι αυγό μά- τι», είναι ιδανική για να «ανοί- ξει» ένα γεύμα. < Γιατί πρέπει να το εντάξετε στο μενού των εστιατορίων σας

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=