Food Service τ. 138

10 ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» καταγράφει αύξηση της δραστηριότητάς του, ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας, την άνοδο της εξαγωγικής του δραστηριότητας, καθώς και την επέκτασή του στον τομέα των κρεάτων από επιλεγμέ- νες ελληνικές φάρμες. Σημαντική ενίσχυση καταγράφηκε σε όλα τα επιμέρους στοιχεία της παραγωγής του Συνεταιρισμού. Συγκεκριμένα, η παραγωγή νεοσσών ανήλθε σε 44.227 χιλ. τεμάχια, από 36.983 χιλ. τεμάχια το 2017, σημει- ώνοντας αύξηση της τάξης του 19,6%. Η παραγωγή φυραμάτων διαμορφώθηκε σε 201.654 χιλ. τόνους, έναντι 169.429 χιλ. τόνους το 2017, αυξημένη κατά 19%. Η παραγωγή κοτόπουλων διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 40.417 χιλ. τεμαχίων, από 34.290 χιλ. τεμάχια το προηγούμενο έτος, ενισχυμένη κατά 17,9%. Η παραγωγή οργανοχημικού λιπάσματος κι αδρανοποιη- μένων ζωικών προϊόντων ανήλθε σε 2.376 τόνους και 4.740 τόνους αντίστοιχα, σε σύ- γκριση με 2.140 τόνους και 4.400 τόνους αντίστοιχα, κατά την παρελθούσα χρήση. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων, απο- σβέσεων κι επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIDTA) κινήθηκαν, επίσης, ανοδικά και δι- αμορφώθηκαν στο επίπεδο των 9.810 χιλ. ευρώ, σε σχέση με 9.785 χιλ. ευρώ, κατά την προηγούμενη χρήση. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το μερίδιο αγοράς του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ κατά τη χρήση 2018 ενισχύθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μο- νάδες κι ανήλθε σε 32%, έναντι του 30% το 2017. Σταθερή άνοδος της εξαγωγικής δραστηριότητας του ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» Το καινοτόμο πρόγραμμα Επιχειρη- ματικής Ανάπτυξης των METRO Cash & Carry «Πετυχαίνουμε Μαζί» υλο- ποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρο- νιά, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Μέσω του προγράμματος, τα METRO Cash & Carry δίνουν την ευκαιρία στους συνεργάτες τους να βελτιώ- σουν στην πράξη τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να αναβαθμίσουν αποτελεσματικά την επιχειρηματι- κή και την καθημερινή λειτουργική πρακτική τους. Το πρόγραμμα πε- ριλαμβάνει έναν διευρυμένο κύκλο σεμιναρίων από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου εστίασης και HO.RE.CA. , οι οποίοι θα μεταφέ- ρουν στους συνεργάτες των METRO Cash & Carry σύγχρονες στρατηγικές και μεθόδους, με σκοπό να ενισχύ- σουν αποτελεσματικά τις εταιρικές τους επιδόσεις. Τα σεμινάρια του Προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μα- ΐου 2019, στο The Met Hotel, και παρέχονται δωρεάν σε όλους τους επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης και HO.RE.CA. Οι ενδιαφε- ρόμενοι μπορούν να βρουν περισ- σότερες πληροφορίες και να δηλώ- σουν συμμετοχή, μέσω της σελίδας: metrocashandcarry.gr/mazi. «Πετυχαίνουμε μαζί» από τα Metro Cash & Carry Η βρετανική Guardian εξυμνεί τη γα- στρονομία της Μήλου, μέσα από ένα εκτενές άρθρο–αφιέρωμα στις γεύ- σεις, αλλά και στο φυσικό τοπίο του νησιού. Αρθρογράφος της εφημερί- δας, που επισκέφτηκε το νησί, ανα- φέρθηκε στις γεύσεις που συνάντησε στα εστιατόρια που επισκέφτηκε και που, όπως αναφέρει, «μαγειρεύουν, χρησιμοποιώντας φρέσκιες πρώτες ύλες. Επίσης, στο κείμενο για τη γα- στρονομία της Μήλου γίνεται ειδική αναφορά και στο γεωλογικό σχημα- τισμό του κυκλαδίτικου νησιού, το οποίο αριθμεί πάνω από εβδομήντα παραλίες. Η αρθρογράφος περιγράφει την ομορφιά του Σαρακήνικου, για το οποίο, μάλιστα, αναφέρει χαρακτη- ριστικά ότι «η εικόνα του μοιάζει σαν να έχει τεθεί σε επεξεργασία μέσω του photoshop». Η γαστρονομία της Μήλου εξυμνείται από την Guardian

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=