Food Service τ. 138

9 ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ εστιατόρια που κέρδισαν Αστέρια Michelin Ο Οδηγός Michelin ανακοίνωσε πρόσφατα τα αστέρια του και μια σειρά από βραβεία, με την Ελλάδα να διατηρεί στη φετινή έκ- δοση τις διακρίσεις για τα εστιατόριά της, με δύο μόνο εξαιρέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στον Οδηγό Michelin συμπεριλαμβάνονται η Ισλανδία κι η Κροατία, ενώ σε ό,τι αφορά την Αθήνα, τα δύο αστέρια της διατήρησε το εστιατόριο Σπονδή, ενώ το ένα αστέρι τους διατήρησαν η Hytra, το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι και το Βαρούλκο Seaside του Λευτέρη Λαζάρου. Ειδικότερα, το εστιατόριο 7 Food Sins πήρε το βραβείο Bib Gourmand, ενώ το Funky Gourmet δεν βραβεύτηκε φέτος, μιας και είναι κλειστό, ενόψει μεταφοράς του στο ξενοδοχείο Hilton, το 2020. Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan και το Οικείο. Επομένως, τα ελληνικά εστιατόρια που κερδίζουν διακρίσεις είναι: Σπονδή: 2* Michelin Βαρούλκο Seaside: 1*Michelin Botrini’s: 1* Michelin Hytra: 1* Michelin Bib Gourmand: Αθήρι, Nolan, Οικείο, 7 food sins Michelin Plate: GB Roof Garden, Electra Roof Garden, Premiere, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον, Sense. ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ Μετά την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονη- σία και τη Νότιο Αφρική, άνοιξε επί- σημα η αγορά της Αργεντινής για το ελληνικό ακτινίδιο, καθώς έλαβε την τελική έγκριση της αρμόδιας Φυτοϋ- γειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργεί- ου Γεωργίας της χώρας (SENASA). Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί αί- τημα που απέστειλε τον Φεβρουάριο του 2015 η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασί- ας Φυτικής Παραγωγής), ζητώντας πρόσβαση του ελληνικού ακτινιδί- ου στην αγορά της Αργεντινής, και υποβολή σχετικού φακέλου, με όλη την τεχνική τεκμηρίωση. Μόλις το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του φακέλου, καθώς και οι απαιτούμενες διοικητικές δια- δικασίες. Η επίσημη απάντηση ήρθε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες και, πρακτικά, μια νέα αγορά είναι διαθέσιμη στους Έλ- ληνες παραγωγούς κι εξαγωγείς. Οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες Φυ- τοϋγειονομικού Ελέγχου του ΥπΑΑΤ για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων που αφορούν την εξαγωγή. ΣτηΝ Αργεντινή το ελληνικό ακτινίδιο menus.gr από την Presstige Η Presstige είναι μια εκτυπωτική εται- ρεία με 20ετή δυναμική παρουσία στον χώρο των γραφικών τεχνών, η οποία δημιούργησε το menus.gr που στόχο έχει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιδιαίτερων προϊόντων μαζικής εστίασης. Η εμπειρία κι η τεχνογνωσία που έχει η εταιρεία, σε συνδυασμό με το in house δημιουργικό τμήμα που δι- αθέτει, της επιτρέπουν να φέρει σε πέρας ιδιαίτερα projects – από την ιδέα μέχρι και την υλοποίηση – όπως menus, wine lists, receipt folders, soupla κ.ά. Οι τεχνικές ικανότητες της ομάδας κι ο σύγχρονος εξοπλισμός δίνουν τη δυνατότητα για ποιοτικές και ξεχωριστές κατασκευές που αντέ- χουν στον χρόνο, διατηρώντας ταυτό- χρονα ευελιξία στις τιμές. Η εταιρεία προσφέρει value for money εκτυπώσεις, τόσο για γενικά projects όσο και για Custom υπη- ρεσίες, σχεδιασμένες στα μέτρα του κάθε πελάτη και βασισμένες σε αξίες, όπως ο επαγγελματισμός κι η συ- νέπεια. Αξίες που οδηγούν σε ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=