Food Service τ. 138

26 Τι προτείνουν οι διεθνείς hosted buyers; Ζητείται αναθεώρηση του μοντέλου παραγωγής και διάθεσης τροφίμων! ΡΕΠΟΡΤΑΖ Τ υποποίηση, packaging, clustering, εξειδίκευση, specialty foods και στόχευση σε niche τμήματα της αγοράς, με ταυτόχρονη αναζήτηση αγορών– χωρών οι οποίες να είναι ευμεγέ- θεις, ώριμες και να διακρίνονται από αξία που μπορεί να συγκεντρωθεί από μέρους των παραγωγών και προμηθευτών προς όφελός τους. Πρόκειται για ορισμένους από τους πλέον σημαντικούς όσο και απο- δοτικούς «χρυσούς» κανόνες που θέτουν οι ίδιοι οι διεθνείς hosted buyers, αναφορικά με την ελληνική αγορά τροφίμων και ποτών. Ένα από τα πλεονεκτήματα της διεξαγωγής της διεθνούς έκθεσης Food Expo από μέρους της Forum Α.Ε. στη χώρα μας είναι η δυνα- τότητα έλευσης δεκάδων, εκατο- ντάδων για την ακρίβεια, διεθνών hosted buyers, που εκπροσωπούν κορυφαία brands προώθησης και διάθεσης τροφίμων, λιανεμπορικών αλυσίδων, specialty foods κ.ο.κ. Η ανταλλαγή απόψεων μαζί τους, αλλά, πρωτίστως, η συλλογή της πολύτιμης γνώσης που «κουβα- λούν» από την απόλυτα εξειδικευ- μένη δραστηριοποίηση κι εμπειρία τους στον κλάδο των τροφίμων, ιδιαίτερα όταν αυτή η γνώση περι- στρέφεται κι αφορά την ελληνική πραγματικότητα, αναμφίβολα, έχει ξεχωριστή αξία και σημασία. Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της πρόσφατης διεθνούς έκθεσης Food Expo 2019, το «Food Service» είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με δεκάδες διεθνείς hosted buyers, πολλοί εκ των οποίων ήταν απευ- θείας προσκεκλημένοι της Forum Α.Ε. Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φο- ρά που επισκέπτονταν τη χώρα μας, με ξεκάθαρο στόχο την «ανίχνευ- ση» των προσφερόμενων διατρο- φικών προϊόντων, την αξιολόγησή τους, τον συγκερασμό τους με τις ανάγκες και τα εν γένει «θέλω» των δικών τους πελατών, αλλά και την πιθανότητα να εκτείνουν το reach των προϊόντων και προς νέες κατη- γορίες πελατών. Απαιτείται άμεσος εμπλουτισμός της προϊοντικής γκάμας Τα στελέχη με τα οποία συνομι- λήσαμε ανέφεραν πως ένα από τα κύρια ζητούμενα, την έκταση και το περιεχόμενο του οποίου θα πρέπει να αντιληφθεί ο Έλληνας παραγω- γός και μεταπράτης, είναι η διαθέ- σιμη προϊοντική γκάμα. «Ξέρετε, η πλειοψηφία των επαγγελματιών των τροφίμων στην Ελλάδα δείχνουν να

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=