Food Service τ. 138

70 TRENDS Οι πελάτες που, είτε για λόγους υγιεινής διατροφής ή για την απόλαυση μιας διαφορετικής γεύσης, επιλέγουν τις veggie εκδοχές των burgers διεθνώς αποτελούν ένα αξιόλογο ποσοστό μεταξύ του συνόλου των καταναλωτών. Πώς η εστίαση διεθνώς επιχειρεί να μεταβάλλει το τοπίο των veggie burgers Δημιουργικότητα, φρεσκάδα κι αγάπη! Ό ταν, λοιπόν, αυτοί αρχίζουν να στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα για το γεγονός της έντονης επαναληψιμότητας των γεύσεων, της έλλειψης πρωτοτυπίας και φρεσκά- δας, της απουσίας δημιουργικότητας και της παρωχημένης προσέγγισης σε ό,τι αφορά τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, αυτομάτως, η εστιατορική σκηνή αφυπνίζεται κι αποφασίζει να δράσει! Αποτέλεσμα; Σταδιακά αλλάζει η μέχρι πρότινος εικόνα και το perception των πελατών. Τελευταία, σε διεθνές επίπεδο, παρατηρείται ση- μαντική ενίσχυση της ζήτησης για veggie burgers, γεγονός που αναγκάζει ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης να αναζητούν τρόπους και… χώρο, προκειμένου να τα τοποθετήσουν στο μενού τους. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία αυτές οι γεύσεις δεν περιορίζονται σε χορτοφάγους κι αντίστοιχης λογικής μενού ούτε και παρουσιάζονται στηριζόμενες στην ιδιαιτερότητά τους! Εξάλλου, πλέον, το veg-forward eating έχει αναδειχθεί σε mainstream, με την υποκατηγορία των burgers να εμφανίζει σημαντική κινητικότητα. Μάλιστα, ολοένα και πιο πολλές αλυσίδες μαζικής εστίασης στο εξωτερικό δείχνουν να πειραματίζονται με ποικίλες γεύσεις burgers που στηρίζονται σε λαχανικά, τις οποίες προσπαθούν να συνδέσουν με τα μενού τους και, την ίδια στιγμή, να εμπεριέ- χουν τέτοια δυναμική, ώστε να ενδυναμώσουν έτι περαιτέρω τις πωλήσεις τους.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=