Food Service τ. 140

18 Ολοχρονική φροντίδα των καλλιεργειών Ο ίδιος δεν μένει, απλώς, στα λόγια και στην ωραιοποιημένη εικόνα της αγροτικής ζωής, αλλά ασχολείται σε καθημερινή βάση μαζί με τον πατέ- ρα του στα χωράφια. Μόλις δε ολο- κληρωθεί η τουριστική σαιζόν και το εστιατόριο «κατεβάσει» ρολά για τους χειμερινούς μήνες (τέλη Οκτωβρίου με αρχές Απριλίου), τοποθετεί στην ντουλάπα τη στολή του σεφ κι ενδύε- ται αυτήν του αγρότη. Μάλιστα, καθώς τον χειμώνα μαζί με τη σύζυγο και τα δύο μικρά παιδιά τους μετακομίζουν στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αρ- γοστόλι, αναγκάζεται σε καθημερινή βάση να διανύει συνολικά 80 χιλιόμε- τρα, προκειμένου να ασχοληθεί με τις καλλιέργειες, το καθάρισμα, το κλάδε- μα, το μάζεμα των ελιών, το φύτεμα διαφόρων ζαρζαβατικών, το πότισμα, το σκάψιμο, το σκάλισμα κ.ο.κ. Μην αυταπατάστε, ουδέποτε ήταν αγρότης, ούτε καν κάτοικος ενός χωριού ή μιας επαρχιακής πόλης. Επέλεξε, όμως, να φύγει από την Αθήνα, προκειμένου να ακολουθήσει ένα «φυσικό» όνειρο ζω- ής. «Ξέρετε, διαπιστώνω με περισσή λύ- πη πως ο πληθυσμός έχει απομακρυνθεί αφενός από τις ρίζες του αφετέρου από τη γη. Το ακόμη πιο τραγικό είναι πως οι νεότερες γενιές ούτε καν σκέφτονται την προοπτική να δραστηριοποιηθούν σε αυ- τόν τον τομέα, παρά τον εκρηκτικό βαθμό ανεργίας που μαστίζει και ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία. Παρότι η ζήτηση κι ανάγκη από την πλευρά της γης, είναι τεράστια» , σημειώνει με έντονο προβλη- ματισμό. Προς άγραν ενός… ίχνους ικανοποίησης! Οι γαστρονομικές βάσεις του εστια- τορίου «Όπως Παλιά» βρίσκονται στη γνήσια παραδοσιακή κουζίνα με κα- θημερινής παραγωγής αγνά σπιτικά υλικά, όπου κυριαρχούν χειροποίητες πίτες και παραδοσιακές κεφαλλονίτικες συνταγές, αλλά κι ελληνικά πιάτα με έντονη απήχηση στο κοινό. Ο Παναγιώ- της, ο Νίκος και φυσικά οι γονείς τους φροντίζουν και την παραμικρή λεπτο- μέρεια, από το ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά από τους ίδιους, μέχρι τη διαχείριση της πρώτης ύλης που χρη- σιμοποιούν, ακόμη και την παρασκευή των σπιτικών παραδοσιακών γλυκών που σερβίρουν. Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης: «Ενδεχομένως να σας ηχήσει περίεργα, ωστόσο από καρδιάς αναφέρω πως κάθε πελάτη μας τον αισθανόμαστε και του συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας! Υπό αυτό το πρίσμα, πάντοτε επιχειρούμε να προσφέρουμε ποιοτικά φαγητά, αντίστοιχα με εκείνα που θα μαγειρεύαμε για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Δίχως κάποια έκπτω- ση στην ποιότητα και την ποσότητα και ανεξαρτήτως της τιμής που διαθέτουμε το παραμικρό πιάτο. Πάντοτε όταν ρωτώ τους πελάτες μας “Πώς ήταν το γεύμα σας;” έχω τη μύχια προσμονή το χαμόγε- λο κι η “λάμψη” στο πρόσωπό τους να… τα λένε όλα! Κι οφείλω να ομολογήσω πως είμαι τυχερός, καθώς έχω βιώσει το συγκεκριμένο συναίσθημα ουκ ολίγες φορές και δη σε καθημερινή βάση!» . < “Στηρίζουμε τους τοπικούς μας παραγωγούς και προϊόντα, ώστε το γευστικό… ταξίδι των πελατών μας να είναι αυθεντικά κεφαλλονίτικο.” MEET THE EXPERTS

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=