Food Service τ. 140

9 93% είναι ο μέσος βαθμός ικανοποίησης των πελατών για τα breakfast πιάτα, έναντι 92,4% του lunch και 90,8% του βραδινού, όπως υποστηρίζει ανάλυση της Feed It Back. 48% των πελατών στις ΗΠΑ θα κατανάλωναν περισσότερη γαλοπούλα, στην περίπτωση κατά την οποία τα ίδια τα εστιατόρια περιελάμβαναν αντίστοιχες δημιουργίες στα μενού τους. «ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ» ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΚΑΑ  Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) απέσπασε διάκριση επιχειρηματικής αριστείας κατά το πρόσφατο «Diamonds of the Greek Economy 2019». Το βραβείο παρέλαβε η διευθύνουσα σύμβουλος, Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου, η οποία στην ομιλία της ανέφερε πως η τιμητική διάκριση αποτελεί αναγνώριση κι επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται στον ΟΚΑΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Η κα Γεωργακάκου–Κουτσονίκου αναφέρθηκε στον κεντρικό στόχο της εταιρείας: «Να παραμείνει ο ΟΚΑΑ μια κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη δημόσια επιχείρηση, που θα εξυπηρετεί ολοένα και καλύτερα την αποστολή της, η οποία δεν είναι άλλη από την παροχή των αναγκαίων υποδομών και υπηρεσιών, ώστε οι 700 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας (κεντρικές αγορές και ιχθυόσκαλες σε όλη τη χώρα) να αναπτύσσονται, να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό». Σημειώνεται πως με βάση το Στρατηγικό Σχέδιο 2018-2022, ο Οργανισμός υλοποιεί δράσεις αναβάθμισης των υποδομών κι ανάπτυξης νέων αγορών. Η DIORAMA/DECA ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗ ΜΙΝΕΡΒΑ H PZ Cussons Plc προχώρησε σε συμφωνία για τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων Α.Ε. στην εταιρεία Mirties Enterprises Company Limited, θυγατρική της Diorama Investments SICAR SA. Διαχειριστής της Diorama έχει οριστεί η Deca Investments Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 45,1 εκατ. ευρώ. Η Μινέρβα είναι σήμερα μια εύρωστη βιομηχανία ειδών διατροφής, διατηρώντας περισσότερα από 10 εμπορικά σήματα σε είδη διατροφής (ελαιόλαδο, τυροκομικά, κλπ) και υψηλά μερίδια στις εν λόγω αγορές. Έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 20 χώρες.  ΕΚΘΕΣΗ FOODTECH 2019 ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Η FOODTECH αναμένεται να αποτελέσει μια καινούρια, premium κι απόλυτα στοχευμένη στη Βιομηχανία των Τροφίμων έκθεση, η οποία αφορά τις τεχνολογίες παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης και διακίνησης Τροφίμων & Ποτών. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12 έως και 14 Οκτωβρίου 2019 στο Metropolitan Expo και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη από ολόκληρο το φάσμα των παραγωγικών κι εμπορικών επιχειρήσεων του F&B κλάδου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη FOODTECH, που διοργανώνεται από την Forum Α.Ε. κάθε 2 χρόνια, αναμένεται να συμμετάσχουν ως εκθέτες ορισμένες από τις σημαντικότερες προμηθευτικές επιχειρήσεις τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό. Παράλληλα, ιδιοκτήτες και στελέχη από ολόκληρο το φάσμα των παραγωγικών κι εμπορικών επιχειρήσεων του κλάδου των Τροφίμων & Ποτών αναμένεται να επισκεφτούν την έκθεση.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=