Food Service τ. 142

Κ αθώς οι Έλληνες καταναλωτές που δηλώνουν vegan ή vegetarian συνεχώς πληθαίνουν, τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη για κάλυψη των διατροφικών τους προτιμήσεων. Για αυτό οι περισσότεροι χώροι εστίασης προσπαθούν να συμπε- ριλάβουν vegan επιλογές στο μενού τους, προκειμένου να βρίσκονται μπροστά στη νέα τάση. Παρ’όλα, αυτά οι επιλογές για τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών μοιάζουν περιορισμένες. Αυτό απομακρύνει τους vegan από πολλούς mainstream χώρους εστίασης και λειτουργεί και ως εμπόδιο στους υπόλοιπους καταναλωτές να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. Για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, η δημιουργία ενός εξειδικευμένου μενού φαντάζει τεράστια επένδυση χωρίς τα ανάλογα αποτελέσματα. Η αγορά εξειδικευμένων πρώτων υλών, η πολυπλοκότητα που προκύπτει από την εισαγωγή νέων πιάτων στο μενού οδηγούν σε αυξημένα κόστη που δεν αναμένεται να φέρουν τα ανά- λογα έσοδα. Αυτό από μόνο του είναι μία λάθος αντίληψη, καθώς ένα μενού βασισμένο στη φυτική διατροφή δεν πρέπει να στοχεύει μόνο σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, αλλά να εί- ναι ικανό να καλύψει ευρύτερες ανάγκες. Πολλά vegan πιάτα μπορούν να σταθούν και σε ένα μενού σχεδιασμένο για τις περιόδους νηστείας –μιας ακόμα μεγάλης τάσης–, όμως με τη σωστή επικοινωνία των συστατικών μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους που εστιάζουν στον υγιεινό τρόπο ζωής. Τα vegan πιάτα μπορεί να είναι οικονομικά, αλλά και πολύ νόστιμα! Η εταιρεία Upfield Professional έχει ως βασική αξία τη φυτική διατροφή. Με τη νέα σειρά 100% φυτικών προϊ- όντων Flora χωρίς ζωικά παράγωγα, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του επαγγελματία. Από τις κρέμες Flora Plant που χρησιμοποιούνται όπως οι κρέμες γάλακτος, με την ίδια απόδοση σε πιο οικονομική τιμή, τις ειδικές μαργαρίνες με ίδια απόδοση και γεύση όπως το βού- τυρο, καθώς και άλλα εξειδικευμένα προϊόντα προσφέ- ρουν λύση σε κάθε ανάγκη. Η σειρά προϊόντων Flora δεν περιέχει αλλεργιογόνα, λύνοντας τα χέρια στους σεφ, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν πιάτα κατάλ- ληλα ακόμα και για άτομα με αλλεργίες και ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Επιστρέφοντας στο θέμα της γεύσης και των επιλογών, αυτό που παρατηρούμε ότι λείπει από πολλούς είναι οι vegan επιλογές στα γλυκά. Η Upfield, έχοντας μία εξειδικευμένη ομάδα σεφ, έχει δημιουργήσει μία πλή- ρη γκάμα συνταγών με vegan γλυκά που είναι νόστιμα αλλά και οικονομικά, κατάλληλα για όλους τους πελάτες – vegan ή μη. Μαζί μας μοιράζονται μία απλή συνταγή για Vegan Brownies. VEGAN BROWNIES BY UPFIELD 90g ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ 100% φυτική 150g ΑΛΕΥΡΙ 20g ΚΑΚΑΟ 170g ΖΑΧΑΡΗ 90g ΗΛΙΕΛΑΙΟ 1 κ. γ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ 200g ΣΟΚΟΛΑΤΑ 80g ΚΡΕΜΑ FLORA PLANT 31% 70g ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ 30g CHIPS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 1,5g ΑΛΑΤΙ 40g ΚΑΡΥΔΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 – 180 βαθμούς C. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε bain marie. Σε ένα άλλο σκεύος τοπο- θετούμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα καρύ- δας, την κρέμα Flora, το εκχύλισμα, κα- θώς και τη σοκολάτα με τη Μαργαρίνη που έχουμε λιώσει προηγουμένως, και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25x32εκ., αφού πρώτα έχουμε τοποθετή- σει λαδόκολλα στον πάτο, και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. H τάση της vegan και γενικότερα της φυτικής διατροφής ήρθε να μείνει TIPs: Λ Λ Προσοχή, δεν θέλουμε να παραψηθεί, δι- ότι θα γίνει κέικ. Λ Λ Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα, για να δούμε αν έχει ψηθεί. Λ Λ Αφού το έχουμε βγάλει από τον φούρνο και έχει κρυώσει λίγο, μπορούμε πριν το κόψουμε να το βάλουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, για καλύτερο αποτέλεσμα στο κόψιμο. ξενη δημοσιευση

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=