Food Service τ. 142

8 NEWS 53% όσων δειπνούν σε εστιατόρια θα επιθυμούσαν να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πλήρως προσωποποιημένο μενού, που θα ανταποκρίνεται στις δικές τους ιδιαίτερες γευστικές ανάγκες. WINE PAIRING ΣΤΟ ZINGLEE Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρί- ου, το Zinglee υποδέχθηκε το «Κτήμα Τσέλεπου» σε μία βραδιά που συνδύασε τους εκλεκτούς οίνους της Πε- λοποννήσου με εξαιρετικές γεύσεις. Το μενού περιείχε 5 πιάτα που συνόδευσαν τα ανάλογα κρασιά. «Πλο- ηγός» της βραδιάς ήταν η οινολόγος του κτήματος, Αγγελική Τουτούζη. ΟΙΝΟΡΑΜΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Το Οινόραμα, η έκθεση ελλη- νικού κρασιού, θα διεξαχθεί στις 7 με 9 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Πάνω από 2.000 κρασιά από 300 και πλέον οινοποιεία της Ελλά- δας και του εξωτερικού συμ- μετέχουν στην έκθεση που θα λειτουργήσει τρεις ημέρες (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) από τις 10:00 έως τις 19:00. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΑΣΚΕΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ Το νομικό τμήμα του ΠΑ- ΣΚΕΔΙ κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ για τη διεκδίκηση ειδικών τροποποιήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του αντι- καπνιστικού νόμου και πέ- τυχε τον ορισμό δικάσιμου στις 20 Μαρτίου. Το ΠΑΣΚΕΔΙ καλεί τα καταστήματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να έχει η Εστίαση ένα καλύτερο μέλλον. VEGAN «ΚΡΕΑΣ» ΑΠΟ ΤΗ MEGA YEEROS Toν περασμένο Γενάρη, η Mega Yeeros παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο τη νέα σειρά προϊόντων της, Mega Meatless, που είναι από 100% φυτικά συστατικά. Η σειρά meatless περιλαμβάνει γύρο, μπιφτέκι, κεφτεδάκια, ενώ σύ- ντομα η εταιρεία θα λανσάρει και φυτικό σουβλάκι. ΡΕΚΟΡ GUINNESS ΚΙ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ OREO Η Mondelēz πραγματο- ποίησε Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για τους περισ- σότερους ανθρώπους που βουτάνε ένα μπισκότο σε γάλα ή ρόφημα σε πολλούς διαφορετικούς χώρους ταυ- τόχρονα. Η δράση πραγμα- τοποιήθηκε για το ορόσημο που πέτυχε το μπισκότο OREO, φθάνοντας τα 3,1 δισ. δολάρια σε ετήσια κα- θαρά έσοδα το 2019. PLANT BASED ΑΠΟ ΤΗΝ ESTI FOODS Σειρά vegan προϊόντων λανσάρει στην αγορά η Esti Foods. Στη γκάμα της πε- ριλαμβάνεται εναλλακτικό κρέας, μπιφτέκι και κεφτε- δάκια, αναπληρώματα πολ- λών ειδών τυριών, Gouda, Cheddar και φυσικό τυρί, αλλά και φυτικά γιαούρτια από γάλα καρύδας. 40% των ερωτηθέντων σε έρευνα της Taste of London ανέφεραν πως προτιμούν να δειπνήσουν σε εστιατόριο, έναντι 28,5% που προτιμούν να μαγειρέψουν και 11% να χρησιμοποιήσουν κάποια εφαρμογή food delivery. Ανέβασαν basegrillathens Η μοναδικότητα ενός πιάτου με δύο μόλις βασικά υλικά: αυγά και πατάτες aperio_athens Η απλότητα της Ιταλικής κουζίνας «απλώνεται» στο τραπέζι pouredapp Monvínic Ο… παράδεισος του κρασιού έχει τη μορφή κελαριού στη Βαρκελώνη!

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=