Food Service τ. 142

9 71% των πελατών εστιατορίων σε διεθνές επίπεδο θα επιθυμούσαν να υπάρχουν περισσότερες υγιεινές επιλογές στο μενού, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης της Nestlé Professional. 33,5% των πελατών διεθνώς δηλώνουν πως τουλάχιστον μια φορά τον μήνα επισκέπτονται και δοκιμάζουν ένα καινούριο εστιατόριο. Μάλιστα, το 10% εξ αυτών επιδιώκει να το κάνει πράξη σε εβδομαδιαία βάση! BEER DAY ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ HORECA Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών πραγ- ματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση Beer Day στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης HORECA. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συζη- τήθηκαν οι σύγχρονες τάσεις στον χώρο της ζυθοποιίας στην Ελλά- δα και το εξωτερικό, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και τυφλής δοκιμής καθιερωμένων αλλά και ασυνήθιστων ειδών μπίρας. Από τις τοποθετήσεις κάποιων εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του κλάδου του ζύθου της χώρας προκύπτει ότι άμεση προτεραι- ότητά τους είναι η αντιμετώπιση της εποχικότητας που χαρακτη- ρίζει την αγορά της μπίρας, καθώς κι η δημιουργία κουλτούρας κι εκπαίδευσης του καταναλωτή, με τη βοήθεια της craft μπίρας, η οποία γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθηση στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Για τα αμέσως επόμενα χρόνια, αρκετές ζυθοποιίες θα επενδύσουν σε κατηγορίες, όπως η μπίρα με μειωμένο ή και καθό- λου αλκοόλ, οι οποίες θα κάνουν γνωστό το προϊόν σε νέο κοινό που παλαιότερα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ EURIMAC AE. Ορόσημο για την εταιρεία EURIMAC A.E., που παράγει μεταξύ άλλων brands και τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ, αποτέλεσε το 2019. Αφενός γιατί η εταιρεία συμπλήρωσε 80 έτη συνεχούς λειτουργίας αφετέρου γιατί έκλεισε με το υψηλότερο ρεκόρ παραγωγής ζυμαρικών από την ίδρυσή της, ιδιαίτερα στις εξαγωγές, που το ποσοστό ανόδου της παραγωγής άγγιξε το 39%. Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, ιδιοκτήτη και CEO της εταιρείας, τα στοιχεία της EURIMAC AE επιβεβαιώνουν τη σταθερό- τητα στις αξίες της εταιρείας και το όραμα του ιδρυτή. Να σημειώ- σουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη η εταιρεία βραβεύθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος με το βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας, καθώς έχει κατορθώσει να έχει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χρησιμοποιώντας 100% πράσινη ενέργεια στην παρα- γωγική διαδικασία. ΠΡΟΣΤΙΜΑ 386.117,50€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ Ο Ε.Φ.Ε.Τ στην 3η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 5ης Φεβρουαρίου 2020 επέβαλε πρόστιμα σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 386.117,50 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών, γάλακτος, αλιευμάτων, επεξεργασίας φρούτων, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής για: • Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. • Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP. • Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής. • Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων. • Μη συμμόρφωση με τα μέτρα της δέσμευσης ή κατάσχεσης τρο- φίμων από τις αρμόδιες αρχές.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=