Food Service τ. 142

80 Αναμφίβολα, η μαγειρική τέχνη έχει δημιουργήσει σχολή και τάση, γε- γονός στο οποίο έχει συμβάλει η εξαιρετικά διευρυμένη έκθεση στα media, οι πολλές σχετικές τηλεο- πτικές εκπομπές, τα μαγειρικά παι- χνίδια, τα εξειδικευμένα περιοδικά και τα αναρίθμητα άρθρα, συνταγές κι ιδέες που βλέπουν το φως της δη- μοσιότητας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η μαγειρική βρίσκε- ται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του μέσου Έλληνα, άρα κατ’ επέκταση της πλειοψηφίας των πελατών των εστιατορίων. Υπό αυτό το πρίσμα, η παράθεση culinary μαθημάτων φαντάζει ως «σπό- ρος» που βρίσκει τον δρόμο του προς ένα εξαιρετικά εύφορο έδαφος. Μάλι- στα, εάν στη διαμορφούμενη πραγμα- τικότητα προστεθεί και το γεγονός των ενισχυμένων μεγεθών επισκεπτών στη χώρα μας, και δη σε ολοχρονική βάση, αυτομάτως το ενδιαφέρον και τα δυ- νητικά κέρδη… εκτοξεύονται! Κατ’ επέκταση, δεν απομένει παρά να λάβετε την απόφαση να προχωρήσετε. Ποια βήματα, όμως, πρέπει να κάνετε; Ποιους επιμέρους τομείς θα πρέπει να λάβετε κατά νου; Stick to the basics – Αποφύγετε τις εκπλήξεις Η αρχική σκέψη που οφείλετε να κάνετε είναι θεμελιώδους σημασίας, καθώς μπορεί να επιδράσει καταλυτι- κά στον συνολικότερο σχεδιασμό της όλης δράσης των culinary μαθημάτων. Κι αυτή έχει να κάνει με το περιεχόμε- νο των μαθημάτων. Θα ήταν εξαιρετι- κά χρήσιμο να μείνετε πιστοί και συ- νεπείς σε όσα στοιχεία μπορεί να συν- δεθούν με το ίδιο σας το εστιατόριο. Εάν λ.χ. είστε γνωστοί για τα ψαρικά κι εν γένει θαλασσινά σας, τότε θα ήταν περιττό να μπείτε στη σκέψη να προε- τοιμάσετε ένα hands on μάθημα σχετι- κά με τα παϊδάκια ή τα burgers! Πόσο μάλλον την πίτσα ή το μεξικάνικο. Τα μαθήματα μαγειρικής σε ένα εστι- ατόριο αποτελούν μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες σε αυτά να λά- βουν την πολυπόθητη όσο κι απαι- τούμενη γνώση από μέρους του επι- κεφαλής μάγειρα. Σε ορισμένες, μά- λιστα, περιπτώσεις, το κοινό έχει τη δυνατότητα να προβαίνει και σε σχε- τική πρακτική, επιτόπου! Κάτι, που… απογειώνει τη συνολικότερη εμπειρία, ενθουσιάζοντας δεόντως τους συμμε- τέχοντες. Μάλιστα, εάν η όλη εμπειρία διακρί- νεται από μεταδοτικότητα εκ μέρους SALES Αξιοποιήστε τη… δίψα των πελατών για μαγειρική γνώση Μαθήματα culinary Τα culinary μαθήματα εντός των εστιατορίων δεν αποτελούν μια «έξυπνη» υπηρεσία που μπορεί να συμπληρώσει τα ταμειακά διαθέσιμα μιας επιχείρησης. Μάλιστα, οι πελάτες δυναμώνουν τους δεσμούς τους τόσο με το ίδιο το εστιατόριο, όσο και με τους σεφ που αναλαμβάνουν να τους μυήσουν στον μαγικό κόσμο της μαγειρικής. της Αλεξάνδρας Βασιλείου

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=