Food Service τ. 142

κάτι που… μεταφράζεται σε έντονα χρώ- ματα, σχέδια και γκράφιτι, ξεφεύγοντας από τα συνήθη σομπρέρος, μαριάτσι και κάκτους. Πρόκειται για χαρούμενους όσο και δυναμικούς χώρους που παρα- πέμπουν στους δρόμους των πόλεων του Μεξικό και τη ζωντάνια που εκπέ- μπουν. Στο Wahaca οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν υπέροχο φαγητό και να γευτούν μια μοναδική εμπειρία από πολλά όσο και διαφορετικά στυλ μαγει- ρικής, τα οποία η Μεξικάνικη κουζίνα έχει να προσφέρει. Εγχείρημα στις όχθες του Τάμεση! Το Southbank αποτελεί, ουσιαστικά, τη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση, η οποία ταυτόχρονα θεωρείται ως μια εξαιρετικά δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή, που βρίσκεται στην «καρδιά» της καλλιτεχνικής σκηνής της βρετανι- κής πρωτεύουσας. Η αλυσίδα μεξικάνικων εστιατορίων, Wahaca, επέλεξε το συγκεκριμένο ση- μείο του Λονδίνου, ώστε να λανσάρει ένα project με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το «The Mexican Eye» που απαρτίζεται από δύο εξατομικευ- μένα (bespoke) πειραματικά dining pods, που εστιάζουν στη διασφάλιση μιας μοναδικά προσωποποιημένης γα- στρονομικής εμπειρίας. Η ονομασία τους είναι άμεσα συνυφασμένη με την εμφάνισή τους, καθώς προσομοιάζουν με τον βολβό ενός ματιού, σε ένα ιδιαί- τερα φροντισμένο, ρομαντικό όσο και ζεστό σκηνικό. Μπορούν να φιλοξενή- σουν το πολύ μέχρι 6 άτομα. Είναι πλημμυρισμένα με «ζωντανά» χρώματα και παραδοσιακή υφαντή επί- πλωση, ενώ την ίδια στιγμή συμπληρώ- νονται από ιδιαίτερα θεαματικές όσο και πλούσιες διακοσμήσεις με λουλού- δια και πράσινο στο εξωτερικό τους, προκειμένου να διασφαλίσουν το αί- σθημα της ιδιωτικότητας και της προ- στασίας από τα αδιάκριτα βλέμματα. Παράλληλα, ενδυναμώνεται η αίσθηση της εκλεκτικότητας. Πλήρες end-to-end μενού! Εκεί, η συνιδρύτρια κι επικεφαλής chef του Wahaca, Thomasina Miers, έχει δημιουργήσει ένα αποκλειστικό όσο και χορταστικό μενού που κοστίζει 28 λίρες το άτομο, μέσω του οποίου επιχειρεί να παρουσιάσει αντιπροσω- πευτικό μέρος της μεξικάνικης γευστι- κής πρότασης. Για παράδειγμα, το με- νού περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μια ευρεία γκάμα από μοιραζόμενα σνακ, όπως σπιτική γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας, κροκέτες πάπιας με καπνι- στό ιβίσκο και σάλτσα chipotle, καθώς επίσης και τραγανές μπουκιές από κου- νουπίδι. Επιπροσθέτως, σερβίρονται μια σειρά από διαμοιραζόμενα πιάτα που περιλαμβάνουν buttermilk tacos κοτόπουλου με ροζ τουρσί κρεμμύδια και πικάντικη μαγιονέζα, καβουρδισμέ- να tacos κολοκύθας με κρεμώδη μοσχο- κάρυδο και σπόρους κολοκύθας, χοιρι- νά tacos, αργά μαγειρεμένα σε εσπερι- δοειδή και μπαχαρικά κ.ο.κ. Από το μενού, φυσικά, δεν θα μπο- ρούσε να λείπουν κι οι προτάσεις για το επιδόρπιο. Για την ακρίβεια, churros με πλούσια σος σοκολάτας, dulce de leche καραμέλας, brownie σοκολάτας και καρυδιών, το οποίο σερβίρεται με παγωτό αλατισμένης καραμέλας και σος dulce de leche. Καθώς τα στελέχη του Wahaca θεωρούν -και δικαίως- πως το αλκοόλ είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη μεξικάνικη κουλτούρα και την έννοια της διασκέδασης, προσφέρουν τα καλύτερα brand τεκίλας έναντι χρέ- ωσης £11,95 ανά άτομο. Εξυπακούεται πως μια ευρεία γκάμα από κοκτέιλ τα οποία φτιάχνονται επί τόπου είναι δια- θέσιμα προς παραγγελία. 2 ώρες, έως 6 άτομα και £200 ελάχιστη κατανάλωση Όσο για την… πινελιά που αναμένε- ται να ολοκληρώσει μια ολοκληρωμένη όσο κι άκρως προσωποποιημένη εμπει- ρία, δεν είναι άλλη από την ύπαρξη ενός αποκλειστικού σερβιτόρου για κα- θένα από τα εξατομικευμένα πειραματι- κά dining pods. Τα «Mexican Eye», που άνοιξαν τις πόρτες τους στις αρχές Δεκεμβρίου και λειτουργούν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, διατίθενται ανά κράτηση για διάρκεια μέχρι δύο ωρών, ενώ υπάρχει ένα ποσό ελάχιστης κατα- νάλωσης ανά κράτηση που διαμορφώ- νεται στις 200 λίρες. Απώτερος σκοπός του project είναι να πραγματοποιήσει μια αισθητή ανα- βάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, φιλοδοξώντας να απευθυνθεί σε πιο niche κοινό, λειτουργώντας μια παράλ- ληλη γευστική διέξοδο, η οποία εξαιτί- ας της ιδιαιτερότητας της κατασκευής της δεν θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί, αρκεί να ταιριάζει με το τοπίο. < 89 “ Τα «The Mexican Eye» εστιάζουν σε μια μοναδικά προσωποποιημένη γαστρονομική εμπειρία. ”

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=