Food Service τ. 143

66 Ο χώρος της εστίασης ερχόταν από έναν δύσκολο χειμώνα, προτού καν ξεσπάσει η πανδημία, λόγω του αντικαπνιστικού νόμου που «έσπα- σε» την κίνηση σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Τα περισσότερα καταστήματα περίμεναν να «ανοίξει» ο καιρός, ώστε να μπορούν οι πελάτες να κάθονται σε τραπέζια έξω και να αναζωπυρωθεί η κί- νηση. Αντ’ αυτού, προέκυψε το lockdown για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και σταμάτησαν τα πάντα. Εστιατόρια, καφετέριες κι όλα τα κατα- στήματα εστίασης ξεκίνησαν να λειτουρ- γούν ξανά στα τέλη Μαΐου, όμως τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο μετά την πανδημία. Τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας που ακο- λουθούνται είναι αυξημένα, το προσωπι- κό χρειάζεται να εργάζεται με γάντια και μάσκες κι αυτή η κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι να βρε- θεί το εμβόλιο για τον Covid-19, κάτι που μπορεί να συμβεί και σε δύο χρόνια. Η ψυχολογία, όμως, της πανδημίας θα μεί- νει και με δεδομένη και τη ζημιά που έχει γίνει στο περιβάλλον, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε παρόμοια φαινόμενα στο ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Απαιτήσεις και λύσεις της μετα-Covid Eποχής Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό δεν έχει ξεπεραστεί κι ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, ιδιαίτερα από το φθινόπωρο, είναι πιθανό να συμβεί. Η προετοιμασία των επιχειρήσεων μπορεί να κρίνει αν σε ενδεχόμενο δεύτερο lockdown θα συνεχίσουν να λειτουργούν ή όχι. OPERATIONS

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=