Food Service τ. 144

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που έχει ο τομέας της εστίασης είναι η απαίτηση για γρήγορη ανταπόκριση στις συνθή- κες που δημιουργούνται κι επικρατούν κάθε φορά. Η πανδημία Covid-19 βάζει ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό σε με- γάλη δοκιμασία, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πρόκληση έχει υπάρ- ξει στο παρελθόν για τα καταστήματα της εστίασης. Καθώς η χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός δεύτερου κύματος εξά- πλωσης του κορωνοϊού και χωρίς να διαφαίνεται ακόμη το τέλος αυτής της δυσάρεστης υπόθεσης, τα εστιατόρια καλούνται να βρουν λύσεις που θα τα βοηθήσουν κατ’ αρχάς να συνεχίσουν να λειτουργούν και να έχουν πελατεία. Η εστίαση, μαζί με τον τουρισμό, είναι από τους κλάδους που έχουν δεχθεί σφο- δρότατο πλήγμα από την πανδημία. Η τα- χεία ανταπόκριση, η αναβάθμιση των υπη- ρεσιών κι η εφαρμογή καινοτομιών είναι κρίσιμα στοιχεία, για να μπορέσει μια επι- χείρηση εστίασης να ξεπεράσει αυτή τη δύ- σκολη περίοδο και να ελπίζει σε καλύτερες μέρες στο μέλλον. Το πρόβλημα είναι οξύτερο για τις μικρές, ανεξάρτητες, οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης. Έρευνες στο εξωτερικό σημειώ- νουν ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λουκέτου σε ποσοστό 85%, εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ως εκ τούτου, η υιοθέτηση καινοτόμων και πρακτικών λύ- σεων είναι εκ των ων ουκ άνευ γι’ αυτές τις επιχειρήσεις εστίασης υπό τις παρούσες συνθήκες. Τα ανέπαφα μενού Η εισαγωγή τεχνολογικών εφαρμογών στη λήψη των παραγγελιών είναι μία από αυτές τις λύσεις που μπορούν να δώσουν διέξοδο κι ώθηση, αλλά και να βοηθήσουν καταλυ- τικά στην αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων. Η παροχή της δυνατότητας στους πελάτες να βλέπουν ανέπαφα το μενού και να παραγγέλνουν εξίσου ανέπαφα, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, εξελίσσεται σε κυρίαρχη τάση στην εστίαση, λόγω και της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ TREND ΤΗσ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΝΟΥ του Γιάννη Αποστολόπουλου 31

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=