Food Service τ. 145

10 96% Σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληπτική έρευνα «Focus on Tech Life Tips» της Focus Bari, μέσα στην πανδημία η χρήση του ίντερνετ έχει επεκταθεί στο 96% των Ελλήνων 13-74 ετών. –52,5% Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθε σε 460.584.614 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 52,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Eνδυνάμωση των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης με την υπογραφή της Coca-Cola 3E Στον νέο κύκλο του HoReCa Empowered που υλοποιήθηκε πρόσφα- τα από την Coca-Cola 3Ε, την Coca-Cola Hellas και με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr , οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν μέσω live digital sessions, από εξειδικευμένους επαγ- γελματίες της αγοράς, σε δεξιότητες απαραίτητες για τη νέα εποχή του κλάδου. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιελάμβανε τις ει- σηγήσεις του Κώστα Πισιώτη, ιδιοκτήτη των εστιατορίων Nolan και Proveleggios – ιδρυτικού μέλους της ομάδα Nolanverse, του Σάββα Πετρούτσου, coffee expert της Coca-Cola 3Ε, του Σπύρου Κερκύρα, bar consultant και ιδιοκτήτη της Bar Solutions, του Φάνη Ρήγα, ιδρυτή της Accelerate Growth, της Λένας Λέκκου, multidisciplinary designer, και άλλων επιτυχημένων επαγγελματιών στο αντικείμενό τους ο καθένας. Personal branding, social media, bar management, επιχειρηματικότητα και digital marketing ήταν μόνο ορισμένες από τις θεματικές που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες. H νέα αυτή «κοινωνική πλατφόρμα», όπως τη χα- ρακτηρίζουν οι εμπνευστές της, έχει στόχο να ενδυναμώσει 10.000 επαγγελματίες HoReCa. Η HORECA μεταφέρεται για το 2022 Στις 11-14 Φεβρουαρίου 2022 μετατίθεται η φετινή έκθεση HORECA 2021, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για το διάστημα 11 με 15 Φεβρουαρίου 2021. Με στόχο την εξασφάλιση καταλληλότερων συνθηκών διεξαγωγής και προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό διοργανωτικό και επισκεπτικό επίπεδο που έχει χαρακτηρίσει τη HORECA, η διοργανώτρια εταιρεία έλαβε την απόφαση της μετάθε- σης της έκθεσης. Όπως αναφέρει η ίδια, οι εξελίξεις της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας της εστίασης ως απόρροια των μέτρων για τον περιο- ρισμό του κορωνοϊού καθιστούν αντικειμενικά αδύνατη την προε- τοιμασία και την επιτυχή διοργάνωση της έκθεσης. Το τετραήμερο 11 με 14 Φεβρουαρίου 2022 οι επαγγελματίες των ξενοδοχείων, της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης θα έρθουν σε επαφή με ολό- κληρη την προμηθευτική αλυσίδα (foodservice, καφές και ροφήματα, αλκοολούχα και μη ποτά, τρόφιμα και σνακ), κορυφαίες επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό και εστιατορικό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας. 4ο φεστιβάλ Food Experience για τη γραβιέρα Νάξου Ολοκληρώθηκε το 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021 που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο από την Ένωση Αγροτικών Συνεται- ρισμών του νησιού το διάστημα 11 με 13 Ιουνίου, έχοντας θέμα «Άθληση και διατροφή». Κορυφαίοι Έλληνες ολυμπιονίκες βρέθηκαν στο νησί ως τα τιμώμενα πρόσωπα της διοργάνωσης. Η χρυσή ολυ- μπιονίκης στα 100 μέτρα με εμπόδια το 1992 στη Βαρκελώνη, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση γυναικών το 2004 στην Αθήνα και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπι- ονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος το 1996 στην Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός ολυμπιο- νίκης στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ. το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Συρανίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 8ος ολυμπιονίκης το 2008, η 7η ολυ- μπιονίκης στη σφαιροβολία το 2000 στο Σίδνεϊ και 9η το 2004 στην Αθήνα, Πόπη Ουζούνη, και η Μαρία Παγκάλου, η οποία εκπροσώπη- σε την Ελλάδα το 1996 στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, κατα- λαμβάνοντας τη 12η θέση στον ημιτελικό, μίλησαν για τη διατροφι- κή αξία της διάσημης γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ της ΕΑΣ Νάξου.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=