Food Service τ. 145

81 Dopios Αθήνα Ο Χριστόφορος Πέσκιας συστήνει στο κοινό της πόλης τον «Ντόπιο». Στον πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, το σύγχρονο μεζεδοπωλείο Dopios άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του. Το μενού οικείο για τους λάτρεις και μη των μεζεδοπωλείων, αλλά ταυτόχρονα ευφάνταστο και σίγουρα ενδιαφέρον. Οι μικροί παραγωγοί και τα τοπικά προϊόντα έρχονται στο προσκήνιο σε αλοιφές, ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες και κρεατικά. Ξεχωριστή θέση στο μενού καταλαμβάνουν τα vegan και vegetarian πιάτα, ενώ διατίθενται προς πώληση και τοπικά προϊόντα. Σκουλενίου 1, Πλ. Αγίων Θεοδώρων Τηλ.: 210 3310049 BOCAS MEZE Νέα Φιλαδέλφεια Ένα μοντέρνο και «πειραγμένο» μεζεδοπω- λείο, με ανατρεπτικούς μεζέδες, που θα σερ- βίρει τα πιάτα του σε μορφή tapas. Την υπο- γραφή του μενού φέρει ο Ελληνοϊσπανός σεφ Μίλτος Αρμένης. Τα πιάτα αντικατοπτρίζουν αυτή τη διπλή ταυτότητα του σεφ, με τα tapas να «αγκαλιάζουν» αρμονικά ελληνικά τοπικά προϊόντα. Carpaccio παλαμίδας, παστιτσάδα κουμ κουάτ και paella συνδυάζονται μοναδικά με αποστάγματα ελληνικής και μη προέλευ- σης, ενώ το γεύμα ολοκληρώνεται με churros και bitter σοκολάτα! Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια Τηλ.: 210 2580908 ΠΑΝΟΣΤΡΙΑ Σίφνος Στη Χρυσοπηγή της Σίφνου, στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Paradise Place, ο Jean-Charles Metayer δημιουργεί πιάτα που δίνουν το στίγμα της νέας εποχής, χωρίς να χάνεται ο τοπικός χαρακτήρας τους. Το όνομα του εστιατορίου, άλλωστε, αποτελεί μια σαφή αναφορά στην το- πική ιστορία της Σίφνου: Η πανοστριά είναι μια παραδοσιακή τεχνική μαγειρέματος στην κατσα- ρόλα, που ακολουθούσαν οι ντόπιοι του νησιού. Ο σεφ αξιοποιεί τα καλύτερα στοιχεία των «δύο κόσμων» και τα προσφέρει στους επισκέπτες του εστιατορίου. Χρυσοπηγή Σίφνου Τηλ.: 22840 71278

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=