Food Service τ. 145

80 ARRIVALS Τα «φρέσκα» εστιατορικά concept στη χώρα μας Γκαστόνε ΑΘΗΝΑ Έξι χρόνια μετά το άνοιγμα της Cookoovaya, η γνωστή πλέον παρέα των τεσσάρων μαγείρων δίνει ραντεβού στο Γκαστόνε. Πρόκειται για το νέο εγχείρημα των Κλεομένη Ζουρνατζή, Περικλή Κοσκινά και των αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου και αφορά έναν νεανικό χώρο με φαγητό και ποτό, για όσους αγαπούν το casual dining. Σε πείσμα των καιρών και αναγνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αξία της συνέργειας, αποφάσισαν να σχεδιάσουν από την αρχή μία νέα εστία που θα υποδέχεται τον κόσμο χωρίς αυστηρούς κώδικες. Το φα- γητό ακολουθεί τις ίδιες αρχές μαγειρικής που διέπουν και τα υπόλοιπα εστιατόρια των τεσσάρων ως προς τις άριστες πρώ- τες ύλες, την τεχνική αρτιότητα και τη λεπτομερή προετοιμα- σία του τελικού προϊόντος. Τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, grilled cheese sandwich, μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη γάστρα, hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι: μερικές από τις ένοχες απολαύσεις του καταλόγου, εμπνευσμένες από την παγκόσμια σύγχρονη γαστρονομία του δρόμου – με έντονες όμως επιρροές της ελληνικής κουζίνας. Παράλληλα, μία σειρά από κλασικά κο- κτέιλ, όπως τα Mai Tai, Frozen Negroni και Old Fashioned, άρτια δομημένα από τα χέρια έμπειρων bartenders, ολοκλη- ρώνουν την εικόνα ενός εστιατορίου από μια άλλη εποχή, εκείνη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου το φαγητό αναδείκνυε την ατμόσφαιρα της εποχής – και όχι το αντίθετο. Ωστόσο, εδώ οι μάγειρες κρατούν ίσες αποστάσεις. Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, Αθήνα Τηλ.: 210 3211455

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=