Food Service τ. 148

14 8.6% είναι ο πληθωρισμός προϊόντων και αγαθών για το μήνα Μάιο στις ΗΠΑ. 16 δισ. δολάρια εκτιμάται πως είναι η αξία της αγοράς vegan διεθνώς. H Αγγελάκης στο 60ό Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε., με 60 χρόνια ενεργής παρουσίας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, συμμετείχε στο 60ό Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέ- δριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Κοτόπουλο: ένα λειτουργικό τρόφιμο, σύμμαχος στην υγεία», με στόχο τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των Παιδιάτρων, αλλά και των φοιτητών Παιδι- ατρικής, για τη διατροφική αξία των πουλερικών ευρύτερα, τα πρό- τυπα ευζωίας που ακολουθούνται κατά τη διαδικασία εκτροφής από την ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ καθώς και τα μοναδικά διατροφικά οφέλη που έχει το Ελαιοπουλάκι. Ομιλήτριες στη διάλεξη ήταν η κα Ρένα Ι. Κωστή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφολογί- ας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και η κα Μαρία Σιμιτοπούλου, R&D Manager στην εταιρεία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Ανδρέας Κωσταντόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, τονίστηκε ότι, συγκριτικά με άλλα εί- δη κρέατος, τα πουλερικά φαίνεται να είναι σχετικά χαμηλά σε λιπα- ρά και παράλληλα αποτελούν πηγή Β12, νιασίνης και υδατοδιαλυτών βιταμινών, ενώ η περιεκτικότητα σε σίδηρο δε θεωρείται αμελητέα, ειδικά σε συγκεκριμένα μέρη του κοτόπουλου, όπως είναι το μπούτι. H επιστημονική ομάδα της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ύστερα από πολυετή έρευνα, εισήγαγε για πρώτη φορά στη διατροφή των πτηνών το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο, σε συνδυασμό με το ελληνικό καλα- μπόκι, προσδίδει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο τελικό προϊ- όν. Το γεγονός αυτό, συνδυαστικά με τις άριστες συνθήκες εκτροφής, που πληρούν στο ακέραιο τις απαιτήσεις του Animal Welfare, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας. ICAP: Ο κλάδος της αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις Οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις, οι αυξήσεις στις τιμές της ενέρ- γειας και στις τιμές αναντικατάστατων πρώτων υλών, που οδηγούν σε αξιόλογη αύξηση του κόστους παραγωγής και, κατά συνέπεια, του τελικού προϊόντος, αποτελούν τις ισχυρότερες προκλήσεις για τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας την τρέχουσα περίοδο. Όπως διαπιστώνεται σε μελέτη της ICAP CRIF για τον κλάδο των γαλακτο- κομικών προϊόντων, παρ’ όλες τις προκλήσεις, το 2022 η εγχώρια αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων εκτιμάται πως θα σημειώσει θετικούς ρυθμούς μεταβολής στις περισσότερες κατηγορίες προϊό- ντων. Η κα Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών – Κλα- δικών μελετών της ICAP CRIF, εξηγεί ότι η εγχώρια φαινομενική κα- τανάλωση φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος παρουσίασε καθοδική πορεία την περίοδο 2020-2021. Τα TGI Fridays™ γιόρτασαν τη Margarita MΑΥnia! Την Πέμπτη 5 Μαΐου, γνωστή και ως Cinco De Mayo, κηρύχθηκε επίσημα η έναρξη της Margarita MΑΥnia στο κατάστημα των TGI Fridays™ στη Μαρίνα Φλοίσβου, με ένα πάρτι που είχε αέρα από Μεξικό. Οι φίλοι της Margarita ΜΑΥnia δοκίμασαν τις signature margaritas των TGI Fridays™, όπως Classic Margarita, The Best Fridays™ Margarita και Fridays™ Mango Margarita. Για τους λάτρεις των πιο spicy γεύσεων, τα TGI Fridays™ έχουν δημιουργήσει τη Spicy Pineapple Margarita, με homemade jalapeño-pineapple syrup, και την Pink Chili Margarita, με χυμό ροζ γκρέιπφρουτ, πάντα με τεκίλα El Jimador. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δημιουρ- γήσουν τη δική τους DIY margarita εντός του bar, υπό την καθο- δήγηση των έμπειρων bartender των TGI Fridays™. Οι μαργαρίτες συνοδεύτηκαν από tex-mex γεύσεις των TGI Fridays™ και πολλά περισσότερα, με ολόφρεσκα υλικά.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=