Food Service τ. 148

56 trends της Γιάλοβας. Η ιστορία του τόπου, η γα- λήνη της θάλασσας, το ειδυλλιακό ηλιο- βασίλεμα, η εύφορη γη και η αγάπη για την πρώτη ύλη και την εντοπιότητα τρά- βηξαν την προσοχή των καταξιωμένων σεφ που τόλμησαν να εγκατασταθούν στη Γιάλοβα. Πρώτος και καλύτερος, ο πολυβραβευμένος Χρύσανθος Καραμο- λέγκος, που οραματίστηκε να «απαγγείλει γευστική και εμφιαλωμένη ποίηση» στο μουσειακό οινοποιείο. Anama – Taste & Bottled Poetry Ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος, από την πρώτη στιγμή που επισκέφτηκε για επαγγελματικούς λόγους την ευρύτερη περιοχή, δέθηκε συναισθηματικά μαζί της. Με την έναρξη της πανδημίας απο- φάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα. Η ιδι- οσυγκρασία του, άλλωστε, δεν του επέ- τρεπε να ζήσει όλο αυτό το διάστημα κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού της Αθήνας. «Πέρα από την ιδιαίτερη ομορφιά της τοποθεσίας, ό,τι φυτέψεις φυτρώνει» μου απαντάει η Γεωργία Παπαϊωάννου ενώ της ζητώ να μου μιλήσει για την από- φασή τους να σχεδιάσουν τη δική τους ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία... διά χειρός Καραμολέγκου. Το Anama στεγάζεται στο παλιό οινο- ποιείο του Συνεταιρισμού Κορινθιακής Σταφίδας. Όταν ξεναγήθηκαν στο παρα- δοσιακό πετρόχτιστο οίκημα, αντίκρισαν -μεταξύ άλλων μουσειακών εκθεμάτων- πολλά γυάλινα μπουκάλια, κάποια από αυτά γεμισμένα με γλυκό κρασί ανάμα, χωρίς ετικέτα. Από αυτό εμπνεύστηκαν και το όνομα του εστιατορίου: Anama. Αισθητικά επέλεξαν να μη γίνουν σπου- δαίες παρεμβάσεις στο χώρο όπου θα στεγαζόταν η κουζίνα και η σάλα. Σε- βάστηκαν την ιστορία και έκαναν τη μι- κρότερη επέμβαση που θα μπορούσαν. Εντέλει, το Anama Restaurant λειτουργεί σε έναν αυθεντικό χώρο, υψηλής αισθη- τικής, ο οποίος ζωντάνεψε ξανά και έδεσε απόλυτα με τη φιλοσοφία της ανώτερης γαστρονομικής εμπειρίας που θέλουν να προσφέρουν στους επισκέπτες της Γιάλοβας. Περνώντας την είσοδο του εστιατορί- ου, στο δεξί χέρι υπάρχει μια σειρά τρα- πεζοκαθισμάτων και στο αριστερό χέρι απλώνεται κατά μήκος η ανοιχτή κουζίνα, σχεδιασμένη όπως ακριβώς επιθυμεί πά- ντα να μαγειρεύει ο σεφ, δηλαδή «η κου- ζίνα να είναι η καρδιά του εστιατορίου». Αν είστε τυχεροί και επισκεφτείτε το Anama νωρίς το μεσημέρι, πιθανόν να τον πετύχετε αφοσιωμένο στο γωνια- κό τραπέζι να μελετάει τις χειρόγραφες “ Η ιστορία του τόπου, η εύφορη γη και η αγάπη για την πρώτη ύλη και την εντοπιότητα τράβηξαν την προσοχή των καταξιωμένων σεφ.” Tο Anama – Taste & Bottled Poetry άνοιξε τον Ιούλιο του 2021 µέσα στο παλιό οινοποιείο του Συνεταιρισµού Κορινθιακής Σταφίδας. Στο μενού του Anama o επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει μια πληθώρα διαφορετικών πιάτων, όπως είναι η μακαρονάδα με γαρίδες, πέστο βασιλικού, λεμόνι και σάλτσα μπου- γιαμπέσα ή το μιλφέιγ τηγανητής μελιτζάνας με μουχαμάρα, άρμη και μελάσσα ροδιού.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=