Food Service τ. 148

67 ρουν τα δικά τους δοχεία κατά τη συλλογή παραγγελιών σε πακέτο. Όμως, αυτό το δε- δομένο δημιουργεί ένα νέο πρόβλημα, το οποίο έγκειται στην ασφάλεια των τροφί- μων, με τις επιχειρήσεις εστίασης να ανα- φέρουν πως δεν μπορούν να εγγυηθούν την καθαριότητα αυτής της συσκευασίας. Άμεση συνέπεια είναι το να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των καταναλωτών και την ποιότη- τα των προϊόντων. Αντίθετα, εξετάζεται ως ενδεχόμενο η αντικατάσταση των πλαστικών συσκευασιών μίας χρήσης, των μαχαιροπί- ρουνων και των ποτηριών, με εναλλακτικά βιοδιασπώμενα υλικά. Γρήγορη μεταστροφή υπέρ του περιβάλλοντος Στον κόσμο του σύγχρονου τρόπου ζωής αλλά και της ασφάλειας των καταναλωτών, εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία, βιομηχανίες τροφίμων -και όχι μόνο- απ’ όλο τον κόσμο βιάζονται να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να «απαλλαγούν» από την παραγωγή απορ- ριμμάτων και επικίνδυνων υλικών προς την υγεία των ανθρώπων και την αειφορία του πλανήτη. Η στροφή στη χρήση των βιοδιασπώμε- νων υλικών είναι μονόδρομος δεδομένων των πλεονεκτημάτων τους: • Κατανάλωση λιγότερης ενέργειας Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα έχουν τη μι- κρότερη επίδραση στο περιβάλλον διότι είναι προϊόντα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά τα οποία απαιτούν λιγότερη ενέργεια για την υλοποίησή τους. Κατά τη διάρκεια της βιοαποδόμησής τους δεν έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=