Food Service τ. 138

Σ ε λίγους μήνες συμπληρώνεται ένας χρό- νος από την ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του GDPR κι οι έλεγχοι ανα- μένεται να περάσουν σε νέο στάδιο, πε- ρισσότερο εκτενές, τόσο κατά μήκος όσο και κατά πλάτος. Κάτι που…. μεταφράζεται σε δραστική αύξηση των πιθανοτήτων επιβολής ποι- νών προς όσες επιχειρήσεις δεν έχουν υιοθετήσει τα όσα προβλέπονται κι απορρέουν από τον νέο Κανονισμό ή δεν έχουν λάβει σχετική μέριμνα για την ολότητα των όσων αυτός αφορά. Μάλιστα, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γε- γονός που προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης πανευρωπαϊκής μελέτης, την οποία και διενήργησε η εταιρεία Probrand, μέσω της οποίας υπογραμμίζεται πως οι επιχειρήσεις που TECH Ο (αυξανόμενος) κίνδυνος του GDPR για τις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας! συμμόρφωθEIτε πριν να ειναι αργα και διχως κοστοσ! Από τα τέλη του περασμένου Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει σε εφαρμογή τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων ή αλλιώς GDPR (General Data Protection Regulation). Ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, είναι οι δρακόντειες ποινές με τις οποίες κι απειλούνται όσες εταιρικές ή νομικές μορφές δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές του ή λειτουργούν πέραν των όσων περιγράφονται αναλυτικά στον κανονισμό. 78

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=