Food Service τ. 146

80 ARRIVALS Τα «φρέσκα» εστιατορικά concepts στη χώρα μας Delta Restaurant ΑΘΗΝΑ Με έμπνευση το γράμμα Δ και ταυτόχρονα το σχή- μα του ισοσκελούς τριγώνου, το εστιατόριο Delta άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα του καλοκαιριού. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) απέκτησε το δικό του εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, το οποίο στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές: βιωσιμότητα, πολιτισμός, γαστρονομία. Η απόλυτη αρμονία βρίσκεται στο επίκεντρο της μα- γειρικής φιλοσοφίας του Delta, δημιουργώντας εξα- τομικευμένες εμπειρίες για κάθε επισκέπτη. Τρία (όσες και οι αρχές που διέπουν το project) μενού με την υπογραφή των Θάνου Φέσκου και Γιώργου Παπαζαχαρία προσφέρονται ως εναλλακτικές σε κάθε επισκέπτη, ανάλογα με τις γευστικές του προ- τιμήσεις: vegan, vegetarian ή omnivore. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το κελάρι του εστιατορίου με εξαι- ρετικές επιλογές παραγωγών από το οινικό σύμπαν. Το μπαρ, στο ίδιο επίσης πλαίσιο της υψηλής γα- στρονομίας, προσφέρει στους επισκέπτες του εστι- ατορίου γεύση και τεχνική, με την υπογραφή ενός ξεχωριστού mixologist, του Θάνου Προυναρούς. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με τη φάρμα του εστιατορίου, που τροφοδοτεί με ποιοτικές πρώτες ύλες την κου- ζίνα του Delta, βασισμένη στη φιλοσοφία του zero loss – zero waste. Σημειώνεται ότι το Delta ήταν μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο και ανέλαβε τη χρηματοδότηση του project, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός υψηλού μαγει- ρικού προορισμού και στη διάδοση της ελληνικής κουζίνας διεθνώς. Λεωφόρος Συγγρού 364, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Τηλ: 698 665 7553

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=