Food Service τ. 133 - page 18

18
ΕΚΘΕΣΗ
Επισκέπτες - 125.000 επαγγελματίες
από 49.712 επιχειρήσεις
Μεγάλη ήταν η προσέλευση των ξενοδόχων και
των ιδιοκτητών μικρών τουριστικών καταλυμάτων
στη φετινή Horeca, με ποσοστό 23%. Η μέχρι
στιγμής επεξεργασία των στοιχείων καταδεικνύει το
αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι επαγγελμα-
τίες της φιλοξενίας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες
που παρουσιάζονται στα περίπτερα των εκθετών.
Παράλληλα, η καφεστίαση, με αντίστοιχο με το
προαναφερθέν ποσοστό (23%), ήταν παρούσα
προκειμένου να παρακολουθήσει τις σημαντικές
εξελίξεις που χαρακτηρίζουν τον κλάδο, αλλά και
τις παράλληλες εκδηλώσεις.
Εντυπωσιακή, όμως, ήταν η εκπροσώπηση των
επιχειρηματιών και των επαγγελματιών από την
Περιφέρεια. Με βάση τα στοιχεία από τις barcode
προσκλήσεις, το 56% των επισκεπτών προήλθε
από την Περιφέρεια!
Υπερκάλυψη με 550 εκθέτες του διαθέσιμου
εκθεσιακού χώρου των 55.000 τετραγωνικών
μέτρων!
Φέτος, όπως εξάλλου συμβαίνει τα τελευταία
χρόνια στις περισσότερες διοργανώσεις της Horeca,
στους χώρους της έκθεσης 550 σημαντικές επιχειρή-
σεις τροφοδοσίας και εξοπλισμού των ξενοδοχείων
και των μονάδων μαζικής εστίασης είχαν την ευκαι-
ρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και
τις λύσεις τους. Παράλληλα, μπόρεσαν να συνα-
ντήσουν διά ζώσης δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες
από ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια,
καφετέριες και άλλους χώρους ξενοδοχίας και εστί-
ασης, από κάθε γωνιά της χώρας μας, της Κύπρου,
αλλά και του εξωτερικού. Απώτερος σκοπός τους;
Να κλείσουν συμφωνίες! Στοιχείο, που διακρίνει
τη Horeca, η οποία και αποτελεί μια από τις λίγες
εκθέσεις που αποδεδειγμένα μπορεί να εγγυηθεί την
υλοποίηση των στόχων και την εμπορική επιτυχία
των εκθετών της.
Αθρόα προσέλευση ξενοδόχων
για τη διεξαγωγή της 7ης Ετήσιας
Γενικής Συνέλευσης του ΞΕΕ
Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού
Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), που πραγματοποιή-
θηκε την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, συμμε-
τείχαν περισσότεροι από 1.200 ξενοδόχοι απ’ ολό-
κληρη τη χώρα. Στον χαιρετισμό του, ο νεοεκλεγείς
πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός ανέφερε
ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος υπηρετεί κάθε σεζόν
τον εθνικό στόχο και «βγάζει» την Ελλάδα ασπρο-
πρόσωπη! «Ωστόσο, για να διαπρέψει ο τουριστικός
κλάδος χρειάζεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον και δη-
μιουργική αγωνία από τους εμπλεκόμενους φορείς
και την Πολιτεία», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βασιλικός τόνισε ότι η υπερφορολόγηση, ο
αθέμιτος ανταγωνισμός μέσω των βραχυπρόθεσμων
μισθώσεων, η έλλειψη σοβαρών υποδομών, η
σχέση με το τραπεζικό σύστημα και οι περιορισμένες
επενδύσεις είναι από τα βασικότερα θέματα με τα
οποία έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος. Επιπροσθέτως,
υπογράμμισε ότι στόχοι της νέας ηγεσίας του ΞΕΕ θα
είναι η διοικητική αναδιοργάνωση, η ενίσχυση της
εσωτερικής επικοινωνίας, η συμβολή στη βελτίωση
του τουριστικού προϊόντος, καθώς επίσης και ένα
περαιτέρω «άνοιγμα» στην κοινωνία.
Πληθώρα από special events για κάθε
απαίτηση!
Ιδιαίτερα αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των
επαγγελματιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τις
παράλληλες εκδηλώσεις της 13ης Ηoreca, οι οποίες
κάλυψαν κάθε πτυχή της σύγχρονης γαστρονομίας,
της καφεστίασης, καθώς επίσης και του ψηφιακού
marketing.
Μάλιστα, χιλιάδες επισκέπτες παραβρέθηκαν
στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των παράλ-
ληλων εκδηλώσεων του Beer & Spirits Show, των
Coffee Events, του Web Hotel και του Gastronomy
Forum, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς και με
αμείωτο ενδιαφέρον το πλούσιο πρόγραμμα θε-
ματικών events της Horeca 2018. Την ίδια στιγμή,
διαγωνισμοί, σεμινάρια, διαδραστικές επιδείξεις,
live cooking shows και συναρπαστικά happenings
μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των επιχειρημα-
τιών-επισκεπτών για ακόμη μια χρονιά.
<
Αξιολογώντας το εύρος και
την ποιότητα των εκθεμάτων
και τις εμπορικές επαφές
που πραγματοποίησαν στη
διάρκεια της έκθεσης, τόσο οι
εκθέτες όσο και οι επισκέπτες
έκαναν λόγο για την πιο
ουσιαστική και στοχευμένη
Horeca όλων των εποχών!
1...,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17 19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,...84
Powered by FlippingBook